Espanjanvesikoiralle tuplavoitto

Vielä epävirallinen pistelasku näyttää, että espanjanvesikoira Aquacrest Magic Mike olisi sekä Vuoden Näyttelykoira että Vuoden Veteraani 2022. Seinäjoen BIS-voitto sekä BIS-2-sijoitus veteraaneissa toi sille tarvittavat pistevarmennukset molempiin kilpailuihin.

Bourbonnaisinseisojalla Gizmo Mazas Brolis oli mahdollisuus päästä perron kanssa tasapisteisiin. Vaikka se voitti Seinäjoella ryhmänsä, ei sille enää BIS-kehästä herunut lisäpisteitä, joten sijoitus kokonaiskilpailussa oli toinen. Kolmen kärki pysyi ennallaan, pronssitilansa piti ryhmäsijoituksellaan amerikancockeri Very Vigie All Or Nothing.

Myös veteraaneissa perro piti johtopaikkansa. Pahimmat kilpailijat, portugalinvesikoira Adventurer’s Dorian Gray By Alex ja valkoinenpaimenkoira Veshukan Yori eivät kumpikaan sijoittuneet BIS-veteraaneissa, mutta ne säilyttivät mitalisijansa.

Vuoden Kasvattaja-kisassa viiden kärki eli koko kauden ajan. Seinäjoella ratkesi voittaja, kun Peikkovuoren suomenlapinkoirat olivat BIS-2 kasvattajaryhmissä saaden 12 lisäpistettä. Kisaa johtaneet Adamant’s springerit eivät sijoittuneet, hopealle kiilasivat BIS-voitollaan Jamming’s kiinanharjakoirat. Let’s Rock jackrussellinterrierit pitivät neljännen tilansa, Big Paw’s kääpiösnautserit ohittivat Eerondaali keeshondit yhdellä pisteellä, näiden sijoitukset siis viides ja kuudes.

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

Taina (oik.) ja Ari Frimanin kasvattamat Peikkovuoren suomenlapinkoirat voittivat Vuoden Kasvattaja -kilpailun. Edellinen voitto tuli vuonna 2019. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)