Historiallinen voitto rottweilerille

Voittajanäyttelyn kauneimmaksi koiraksi tuomari Tanya Ahlman-Stockmari valitsi viisivuotiaan rottweilernartun Heizelwood Runon. Eilen samainen koira oli BIS-4. Koiran on kasvattanut Theresia Vikström ja sen omistaa Niina Haataja.

Rottweilerit sunnuntaina arvostellut rodun asiantuntijatuomari Marjo Järventölä oli suorastaan liikuttunut seuratessaan suoraa livelähetystä ja tuloksia lentokentältä käsin. Lento Ouluun oli vaarassa peruuntua, mutta sekös pahemmin haittasi, kun oma suosikki voitti.

– Tuo koira on sellaista klassisen hienoa tyyppiä. Kun siihen yhdistyy rautainen hermorakenne niin kyllä passaa, Marjo iloitsi.

– Voittajalla on täyteläinen, tilava runko; joku saattaisi toivoa voimakkaampia takaliikkeitä, mutta eihän rottis mikään sakemanni ole. Sen tietynlainen tyyneys ja rauhallisuus vakuutti myös BIS-kehässä, Marjo kehui. Hänen muistinsa mukaan rottis on monesti kyllä voittanut ryhmän Messarissa, mutta aivan täysosumaa ei ole tullut ennen tätä.

Historiallista taisi myös olla englanninkääpiöterrierin BIS-2-sijoitus Messarissa. Sari Laitisen kasvattama ja esittämä Bonwild Black Macig Woman oli BIS-2. Kolmas oli amerikancockeri Very Vigie Relax Take It Easy ja neljännen sijan vei bordercollie Highland Breezes Diamond Nth Dark.

Sunnuntain Voittaja-näyttelyyn osallistui 6687 koiraa 342 eri rodusta, erillisessä pentunäyttelyssä koiria oli 852. Kaikki tulokset kuvineen löytyvät Showlinkin tulospalvelusivuilta.

Kommentoi:

Koiramme