Viisi venäläistä MM-valjakkokoiraa kuoli

Poliisi epäilee eläinsuojelurikosta. Valjakkohiihdon MM-kisoihin Ruotsissa osallistuneen venäläisjoukkueen koirista viisi kuoli ilmeisesti hapenpuutteeseen tai lämpöhalvaukseen paluumatkalla. Kolme koiraa menehtyi laivalla Tukholmasta Turkuun ja kaksi elvytysyrityksistä huolimatta eläinlääkäriasemalla Turussa.

Sivullinen ihminen oli torstaiaamuna soittanut Turun hätäkeskukseen ja kertonut, että Pansiontiellä sijaitsevan huoltoaseman pihalla oli useita kuolleita koiria. Kun poliisi saapui huoltoaseman pihalle, oli paikalla kolme kuollutta koiraa ja toisia koiria yritettiin elvyttää. Joukkue oli saapumassa valjakkourheilun MM-kisoista Ruotsista.

Kuolleet koirat olivat poliisin mukaan menehtyneet jo laivamatkan aikana. Koirat matkustivat todennäköisesti kuljetuskärryissä autokannella ja ne olivat ilmeisesti saaneet lämpöhalvauksen tai menehtyneet hapenpuutteeseen. Lounais-Suomen poliisi tiedotti, että venäläisjoukkue oli kertonut, että koirahäkkien luukut oli syystä tai toisesta jouduttu pitämään kiinni. Niin oli ilmeisesti toimittu aiemminkin, mutta tällä kertaa se koitui usean koiran kohtaloksi.

Loput huonokuntoiset koirat vietiin eläinlääkäriasemalle, mutta elvytyksestä huolimatta vielä kaksi koiraa kuoli ja kolmannenkin ennuste on hyvin heikko. Kuolleet koirat toimitetaan ruumiinavaukseen Eviraan.

Joukkueessa oli yhteensä 13 koiraa, seitsemän on luovutettu takaisin omistajille, osan ollessa vielä hoidossa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

 

Kommentoi:

Koiramme