Sepe voitti ylivoimaisesti poliisin huumekoirien SM-kisat

Labradorinnoutaja Sepe voitti Turun seudulla käydyt poliisin huumekoirien SM-kilpailut. Sepen ohjaaja on Sami Hämäläinen Kaakkois-Suomen poliisista. Koirakko oli ensimmäistä kertaa mukana arvokilpailuissa. Osallistujia oli 17.

Sepe on kuusivuotias ja ohjaajansa mukaan erittäin tarkka haistamaan. Se on koulutettu huumeiden lisäksi etsimään myös aseita ja rahaa.

Hopeaa saivat Lapin poliisin saksanpaimenkoira Vertti sekä Vesa Hiltunen. Viime vuoden voittajat, malinois Oiva ja Heikki Latvakoski Itä-Uudeltamaalta sijoittuivat pronssille.

Toukokuun puolivälissä järjestetyt kolmipäiväiset kilpailut alkoivat Pöytyältä, jossa etsittiin huumeita jäljeltä ja maastokätköistä. Toisena päivänä tarkastettiin huoneistoja, varastoja ja ajoneuvoja Kaarinassa Tuorlan maaseutuopistolla. Viimeisenä kisapäivänä huumeita etsittiin matkalaukuista kauppakeskuksessa Raisiossa. Ohjelmassa oli myös tottelevaisuuskoe.

Poliisin huumekoirien SM-kilpailuja on käyty vuodesta 2004 asti. Kilpailun kaksi parasta jatkavat virkahuumekoirien SM-kisoihin, jotka pidetään syksyllä.

 

Kommentoi:

Koiramme