Palveluskoirien SM-kisoissa juhlittiin hienoja tuloksia

Palveluskoirien SM-kilpailuissa Lahdessa mitalit jaettiin kovin tuloksin. Jäätävin suoritus nähtiin jälkikokeessa, jossa bordercollie Tending Piraya ja Emmi Lavikka eivät jättäneet jossittelulle sijaa. Pari viikkoa sitten tokon SM-pronssia voittanut pari sai ainoana yli 290 pistettä, tarkalleen 294,5. Piraya oli kultamitalisti myös vuosi sitten, mutta tällöin Emma Alven ohjaajamana. 

Ykköstuloksia tehtiin kuudessa lajissa yhteensä 18, joista jälkikokeessa viisi, kun metsään pääsi 15 koirakkoa.

Opastuskokeen voittivat labradorinnoutaja Torpan Tytön Leevi ja Erkki Juntikka hienolla ykköstuloksella, 284 pistettä. 

Hakukokeessa loppuun asti kilpaili 18 paria, joista peräti yhdeksän sai ykköstuloksen. Hakumestariksi leivottiin labradorinnoutaja Sidewild All About Shadows ja Mervi Kähönen 287,5 pisteellä. 

Suojelussa ykköstuloksia saatiin kaksi. Lajin voittivat malinois Ukrainer Iz Gratsiano ja Jan Skogster 285 pisteellä.

Viestikokeessa ykköseen ylsivät malinois Aktivistin Kanervan kanssa kisanneet Jonna Markkanen ja Jari Pölhö. Tulos oli 281,5 pistettä.

Etsintäkokeen paras oli Mia Thel saksanpaimenkoiransa Hellraiser Orlandon kanssa. Pari jäi vain pisteen päähän ykköstuloksesta, jonka raja on 270 pistettä. 

Lahden Käyttökoirien järjestämiin kilpailuihin osallistui 94 koiraa. Karsintojen ja luopumisten jälkeen loppuun saakka kilpaili 63 koirakkoa.

Kuva: Anu Hatunpää

Jälkikokeen mitalistit saivat kukin ykköstuloksen. Kultaa voittivat Tending Piraya ja Emmi Lavikka, hopeaa saivat Tuntemattoman Canth ja Jari Salomäki sekä pronssia Gigabit One N'only Madeleine ja Tiina Konu. (Kuva: Anu Hatunpää)

 

Kuva: Anu Hatunpää

Hakukokeessa onnistuttiin hienosti ja ykköstuloksia kirjattiin peräti yhdeksän. Kultamitalin voittivat Sidewild All About Shadows ja Mervi Kähönen, hopeaa saivat Borderliz Robbin Hood ja Arja Paloniemi sekä pronssia Peatdigger Bute ja Senni Huotari. (Kuva: Anu Hatunpää)

Kuva: Anu Hatunpää

Suojelun (IGP) voittivat Ukrainer Iz Gratsiano ja Jan Skogster, hopeaa saivat Parendo Vinces Alexander ja Krista Saari sekä pronssia Irgo Z Kraje Husitu ja Virpi Skuras. (Kuva: Anu Hatunpää)

 

Kuva: Anu Hatunpää

Viestillä vain kaksi koiraa juoksi koko matkan. Voittajaksi leivottiin Aktivistin Kanerva ohjaajinaan Jonna Markkanen ja Jari Pölhö ja hopeaa saivat Tending Mayday sekä Mari ja Marjatta Tuikkanen. (Kuva: Anu Hatunpää)

Kuva: Anu Hatunpää

Etsintäkokeen parhaat olivat Mia Thel ja Hellraiser Orlando, Festivo Emil ja Sanna Haataja sekä Dreamoor The Wizard Of Oz ja Sanna Hyytiäinen. (Kuva: Anu Hatunpää)

 

Kommentoi:

Koiramme