Sanna ja Rin tuplavoittoon koiratanssin SM-kisoissa

Sanna Lipponen ja bordercollie Saunajaakon Blitzen voittivat koiratanssin molemmat lajit Tampereella käydyissä SM-kilpailuissa. Koirakko voitti myös viime ja edellisvuonna seuraamisen musiikin tahdissa (HTM), mutta vapaatanssi (freestyle) on parin uusi lajivaltaus arvokilpailuissa. Lisäksi molemmissa lajeissa koirakko esitti aivan uuden ohjelman. – Yli odotusten meni. Freestylessä oli kaikki katastrofin ainekset, mutta Rin on aivan uskomaton luottopari, Sanna kertoi onnellisena.

Koirakko on yksi Suomen edustajista joulukuun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa. Niitä Sanna odottaa mukavana matkana, tulospaineita hän ei etukäteen ota. Suomalaisodotukset voivat kyllä olla huoletta korkeat, sillä SM-kilpailujen ylituomarin Tiina Jounion mukaan koirakon suoritus oli kansainvälistä tasoa. – Tänään nähtiin todella upea esitys HTM-luokassa, hän ihasteli.

Sanna ja Rin voittivat HTM-luokan selvällä erolla seuraavaksi tulleisiin, mutta kaikki kolme parasta ylsivät myös serttiin. Freestyle-luokassa erot olivat pienemmät. Kolmikko oli neljän pisteen sisällä toisistaan ja kukin sai myös sertin.

Yhteensä SM-kilpailuissa oli osallistujia 26 ja rotukirjo oli lajin tapaan suuri. Kehässä nähtiin 21 eri rodun edustajaa.

Kuva: Birgit Halkio

Rotukirjo oli suuri ja niin myös koirien ikähaarukka. Kisojen vanhin oli Salla Haaviston westie Loving You Lime. Koirakko osallistui HTM-luokkaan. (Kuva: Birgit Halkio)

SM-kilpailut käytiin Tampereella 26. lokakuuta ja järjestäjänä toimi Tampereen Seudun Koirakerho. Kilpailuista kerrotaan enemmän marraskuun Koiramme-lehdessä.

Kuva: Birgit Halko

HTM:n mitalistit: 1) Sanna Lipponen ja bordercollie Saunajaakon Blitzen, 183,67 pistettä, 2) Minna Uurainen ja belgianpaimenkoira tervueren Foolproof Hunn The Highflyer, 177,66 p., 3) Johanna Heiman ja entlebuchinpaimenkoira, 172,34 p. (Kuva: Birgit Halko)

 

 

Kuva: Birgit Halkio

Freestylen mitalistit: 1) Sanna Lipponen ja bordercollie Saunajaakon Blitzen, 178,66 p., 2) Nadja Böckerman ja bordercollie Cabaroo Magma Flow, 177 p., 3) Sini Eriksson ja shetlanninlammaskoira Vicway Miss Almighty, 174 p. (Kuva: Birgit Halkio)

 

Kommentoi:

Koiramme