Metsästyskoirat tutuksi

Lokakuussa järjestetään valtakunnallinen Metsästyskoiraviikonloppu. Tapahtuman tarkoituksena on tarjota lapsille ja nuorille uusia kokemuksia sekä mahdollisuus tutustua erilaisiin metsästyskoiriin. Viikonlopun yhtenä tavoitteena on varmistaa, että suomalaisen metsästäjän vierellä kulkee nelijalkainen metsästyskaveri jatkossakin.

Mukaan on ilmoittautunut jo monta suurta rotujärjestöä. Tarkoitus on viikonlopun aikana järjestää ympäri Suomen joko metsästyspäivä, jossa esitellään koirien toimintaa käytännössä tai esittelytapahtuma, jossa kerrotaan metsästyskoirista ja niiden käytöstä, ja lapsiperheet pääsevät tutustumaan koiriin.

Molempiin vaihtoehtoihin on tarjolla esimerkkiohjelmat. Tapahtumassa voi olla mukana useita eri rotuja tai voi keskittyä yhden rodun tai metsästyskoiratyypin esittelyyn.

Järjestelyissä ovat mukana Metsästäjäliitto, riistakeskus sekä Kennelliitto metsästyskoirajärjestöineen.

Metsästyskoirilla on tärkeä rooli riistakantojen hallinnassa, suurriistavirka-avussa sekä saaliin talteenotossa. Yhdessä tekemällä uudet harrastajat pääsevät mukaan. Nyt on yhdistyksillä ja riistanhoitopiireillä tilaisuus tarjota nuorille mahdollisuus tutustua hienoon metsästyskoiraharrastukseen.

Lisätietoja: https://metsastajaliitto.fi/metsastyskoiraviikonloppu

 

Kommentoi:

Koiramme