Susi tappoi pystykorvan kesken linnunhaukkukokeen

Susi sieppasi suomenpystykorvan ylituomarin silmien edestä linnunhaukkukokeessa Kuhmossa viime lauantaina. Kaksivuotias pystykorvanarttu oli aloittanut haukun, tuomari ja koiranomistaja olivat vain reilun 50 metrin päässä koirasta. Haukku ehti kestää kahdeksan minuuttia, kun susi sieppasi koiran kello 10.04. Ylituomari Heikki Kilpeläinen ehti nähdä myös koiran siepanneen suden muutaman sekunnin ajan.

Kun susi lähti juoksuun koira suussaan, alkoivat miehet huutaa ja juosta perään. Koiran omistaja jäljitti sutta kaikkiaan yli kilometrin ennen kuin löysi tutkapannan maastosta.

Nurmeslainen koiran omistaja oli koelajiin erittäin tervetullut uusi, nuori harrastaja. Suomenpystykorva oli hänen kuusihenkisen perheensä lemmikki. Linnunhaukkukoe oli siirretty Nurmeksesta Kuhmoon nimenomaan Nurmeksen susitilanteen vuoksi.

Nuorella pystykorvalla oli jo yhtä vaille kaikki sertit näyttelyistä. – Sudet tekevät linnunhaukkukoetoiminnan näillä alueilla vaikeaksi, oli Heikki Kilpeläinen todennut paikallislehdelle.

Lähde: Kainuun Sanomat

Kommentoi:

Koiramme