Crufts käynnissä

Maailman kuuluisimpaan koiranäyttelyyn, Cruftsiin, on ilmoitettu seitsemisenkymmentä suomalaiskoiraa.

Ensimmäisenä päivänä torstaina arvosteltavana oli Gundog-ryhmä, joka meikäläisittäin ajatellen käsittää ryhmien 7 ja 8 rodut. Koska tässä ryhmässä on suurilukuisia suosittuja rotuja, kuten noutajat, tälle päivälle ei mahdu muita roturyhmiä.

Ryhmävoittajaksi selviytyi irlanninvesispanieli Gloi Donn All Or Nothing, jonka omistaa Judith Carruthers. Saman omistajan koira, joka on tämän nyt voittaneen isä, voitti ryhmän seitsemän vuotta sitten, joten omena ei ole pudonnut kauas puusta. Rodussa oli myös suomalaismenestystä, Sari Vottosen kasvattama, Englannissa asuva junioriuros Curlyco My Hot Rockstar sai urosten varasertin häviten siis ainoastaan tälle ryhmävoittajalle.

Torstaina käytiin myös muita kilpailuja, joista tärkein oli Eukanuba World Challenge, johon pääsevät osallistumaan eri maiden voitokkaimmat koirat sekä edellisvuoden Cruftsin ja Maailmannäyttelyn BIS-voittajat. Sen voitti unkarilaisen Joszef Koroknain vanhaenglanninlammaskoira Bottom Shaker Rebel Dream. Tämän koiran isä oli Cruftsissa muutama vuosi sitten ryhmävoittaja, joten menestys kulkee tässäkin suvussa. Toiseksi tuli Maailmannäyttelyn BIS-voittaja grand basset griffon vendeen Frosty Snowman Hollannista ja kolmas oli belgialainen papillon Plant Waves Forever Young Daydream.

Suomen edustaja bichon frisé Jitterbop Clap Your Hands valittiin kahdentoista parhaan joukkoon. Koiran omistaja Marella Närkki toimi lipunkantajana, koiran esitti sen kasvattaja Jaana Kauppinen.

Gloi Donn All Or Nothing.

Bottom Shaker Rebel Dream.

Jitterbop Clap Your Hands.

 

 

Kommentoi:

Koiramme