Koiranäyttelyt alkavat taas

Näyttelyitä, koulutuksia ja kursseja voidaan taas järjestää elokuun alusta alkaen, kunhan kaikessa noudatetaan viranomaisten koronaviruksen leviämisen estämiseksi antamia ohjeita ja määräyksiä. Lukukoiratoimintaa voidaan jatkaa heti, kun se kirjastojen puolesta on mahdollista. Kaverikoiratoiminta käynnistyy mahdollisuuksien mukaan elokuun alusta alkaen.

Näin linjasi Kennelliiton hallitus kokouksessaan 11. kesäkuuta. Näyttely- ja ulkomuototuomaritoimikunta laatii lähiaikoina tarkemmat ohjeet näyttelyiden järjestämisestä poikkeusaikana.

Näyttelyiden järjestäjät voivat halutessaan perua vuoden 2020 aikana järjestettäväksi suunnitellun näyttelyn. Tällöin ilmoittautumismaksu tulee palauttaa kokonaisuudessaan.

Tuomarit ja toimihenkilöt voivat myös peruuttaa toimimisen tapahtumissa ilman seuraamuksia. Tämä päätös on voimassa vuoden 2020 loppuun asti.

Kennelliitto noudattaa toiminnassaan Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sosiaali- ja terveysministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä aluehallintovirastojen linjauksia. Kennelliiton hallitus seuraa koronavirustilannetta ja tarkistaa tarpeen mukaan päätöksiään, jos kesän aikana tulee uusia linjauksia.

Kommentoi:

Koiramme