Jäljestyskokeen SM syyskuussa

Metsästyskoirien jäljestämiskokeen eli mejän Suomenmestaruuskilpailu järjestetään 23.–24.9. Ilmajoella. Kokeen keskuspaikkana toimii 1905 perustetun Ilmajoen Metsästysseuran toimintakeskus Riistavalli.  Järjestelyistä vastaa Suomen Spanieliliitto yhteistyössä paikallisen jäsenkerhon Lakeuden Spanielien kanssa.

Suomessa on 19 kennelpiiriä ja jokainen niistä nimeää oman edustajansa SM-kokeeseen. Lauantaina järjestettävässä karsintakokeessa 19 kennelpiirin parasta koirakkoa kisaavat osallistumisoikeudesta sunnuntaina pidettävään finaaliin. Sunnuntain finaalikokeessa kuusi karsintakokeen parasta koirakkoa sekä edellisvuoden mestari kilpailevat arvostetusta JM-17 -tittelistä.

Lisätietoja: http://mejasm2017.suntuubi.com/?cat=9

Arkistokuva: Taina Nygård

Lyhytkarvainen kääpiömäyräkoira Angelhaken Xavier alias Volvo teki aikoinaan hienon mejä-uran. Se pääsi peräti viisi kertaa SM-kisoihin, mestaruuden se nappasi vuonna 2007 tähän asti SM-kokeiden historian ainoana kääpiömäyräkoirana. Vuonna 2008 se puolusti mestaruuttaan ollen neljäs, 2010 se sai pronssia, 2011 ja 2012 se oli myös neljäs. (Arkistokuva: Taina Nygård)


 

Kommentoi:

Koiramme