Hyväntekeväisyysnäyttelyitä huhtikuussa

Ladies Kennel Club eli LKC järjestää huhtikuussa Helsingin Messukeskuksessa kaksi koiranäyttelyä Eläinystäväni -messujen yhteydessä.

Lauantaina 22.4. pidetään ryhmänäyttely
FCI-ryhmille 3 ja 4 (terrierit ja mäyräkoirat) ja
FCI-ryhmälle 9 (seura- ja kääpiökoirat). Lisäksi sunnuntaina 23.4. pidetään kaikkien rotujen pentunäyttely. Pentunäyttelyssä ikäluokat ovat 5–7 kuukautta ja 7–9 kuukautta.

Hyväntekeväisyys on Ladies Kennel Clubin toiminta-ajatus. LKC on kerännyt varoja hyväntekeväisyyteen jo lähes 80 000 euroa järjestämällä joka toinen vuosi ryhmänäyttelyn. Ensimmäinen virallinen näyttely järjestettiin vuonna 1987. Tänä vuonna pidetään siis 30-vuotisjuhlanäyttely ja lahjoituskohteeksi on valittu Wise Nose – Suomen hajuerottelu -yhdistys.

Tarkkaan harkitut hyväntekeväisyyskohteet ovat vaihdelleet, mutta lähes poikkeuksetta niihin on liittynyt koira. Kohteina ovat olleet muun muassa Tullin huumekoirakoulu, Etsijäkoirat, Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ja viimeksi Avustajakoirat.

Wise Nose – Suomen hajuerottelu ry on koirien hajuerottelukoulutukseen ja -työskentelyyn erikoistunut yhdistys. Yhdistys tekee yhteistyötä Helsingin yliopiston kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen osaston, Yliopistollisen eläinsairaalan, HUS:in syöpäklinikan ja Tampereen yliopiston kanssa uudessa tutkimuksessa, jonka aiheena on sairauksien tutkimus koirien hajuerottelukyvyn avulla. Erikoiskoulutetut hajukoirat osaavat ilmaista opetetun hajun eri näytteistä kuten veri, sylki, iho, virtsa ja seerumi, ja tunnistaa varhaisessa vaiheessa erilaisia sairauksia kuten syöpä, borrelioosi ja hypotyreoosi.

Ilmoittautuminen näyttelyihin tulee tehdä 22.3. mennessä, mutta netin kautta ilmoittamalla ehtii mukaan vielä 26.3.

Eläinystäväni-messut on kaikille pieneläimistä ja lemmikeistä kiinnostuneille suunnattu tapahtuma. Mukana tulee olemaan kymmeniä koira- ja kissarotuja sekä jyrsijöitä ja matelijoita. Ohjelmaa ja tietoa löytyy sekä alan harrastajille että lemmikin hankintaa suunnitteleville! Samassa yhteydessä myös Lapsimessut, Model Expo, Kädentaito ja OutletExpo.

http://elainystavani.messukeskus.com/

http://www.showlink.fi/lkc2017/

 

Kommentoi:

Koiramme