Malinois on yleisin poliisikoirarotu

21.10.2020 | – Saksanpaimenkoira ja belgianpaimenkoira malinois ovat osoittautuneet poliisin työparina toimiviksi koiriksi, joiden luontainen oppimiskyky mahdollistaa niiden monipuolisen käytön, kirjoittaa Poliisikoiralaitoksen johtaja, ylikomisario Pekka Kokkonen Twitterissä.

– Malinoisien osuus alkoi tasaisesti kasvaa 2000-luvulla, kun saksanpaimenkoira kärsi jalostuksen tuomista ongelmista. Nykyään saksanpaimenkoirien terveys on paljon parempi. Tänä päivänä noin 60 prosenttia poliisikoirista on malinoiseja, 25 prosenttia saksanpaimenkoiria ja 15 prosenttia muita rotuja.

 

Kivikautinen löytö: koiran hauta 8200 vuoden takaa

13.10.2020 | Ljungavikenissa Ruotsissa on pitkään tehty laajoja arkeologisia kaivauksia, joissa on löydetty muun muassa 51 kivikautista talorakennelmaa. Uusin löytö on 8200 vuotta vanha koiran hauta. Olosuhteisiin nähden hyvin säilynyt luuranko on haudattu yhdessä hautaesineiden kanssa.

– On vaikea sanoa, minkätyyppistä rotua se on, nykyään ei ole mitään vastaavaa. Pystykorvatyyppinen, hyvin voimakas jämtlanninpystykorva lienee lähin, sanoo eläinluiden asiantuntija Ola Magnell Ruotsin valtion historiallisesta museosta.

Lähde: svt.se
 

Koiramme