Terriereitä ja kääpiökoiria hienot määrät erkkareihin

Elokuun viimeisenä viikonloppuna pidetään perinteisesti kahden suuren rotujärjestön erikoisnäyttelyt. Kyseessä ovat Suomen Terrierijärjestö ja Suomen Kääpiökoirat. Samaan aikaan on kaikkien rotujen näyttelyt lauantaina Mäntyharjulla ja kaksipäiväisenä Tervakoskella.

Suomen Terrierijärjestö järjestää erikoisnäyttelyn lauantaina 26. elokuuta Vantaalla, Hakunilan urheilupuistossa. Näyttelyyn on ilmoitettu 917 terrieriä. Suurin edustus on staffeilla, joita on 98. Hienoja määriä nähdään myös englanninkääpiöterriereitä (41),
skyenterriereitä (47) sekä borderterriereitä (61).

– Näin suuri koiramäärä oli iloinen yllätys. Muistelimme, että jos ei Maailmannäyttelyn 2014 aikaan pidettyä TerriEriä oteta lukuun, on tämä kaikkien aikojen toiseksi suurin koiramäärä, iloitsee Eine Tahko.

Terrierijärjestö (entinen Suomen Terrieriklubi) juhlii tänä vuonna 70-vuotista olemassaoloaan.  Juhlat pidetään syyskuun 23. päivänä Helsingissä ravintola Kappelin Kellarissa.

Kääpiökoiria edustava Elizabeth Schauman iloitsi Kaivarin näyttelyn saamasta suosiosta: – Viime vuosina koiramäärä on jäänyt alle tuhannen, nyt saimme ilahduttavasti 1123 kääpiökoiraa Kaivariin. Suurin määrä on odotetusti ranskanbulldoggeja, 121. Ja bongatakseni vielä jonkun rodun; 21 apinapinseriä on hieno määrä.

– Samassa yhteydessä pitävät villakoirat ja bichon frisét omat erikoisnäyttelynsä. Etenkin villakoiria on ilmoitettu tästä syystä totuttua enemmän, kääpiö- ja toyvillakoiria on yhteensä 108, keskikokoisia ja isovillakoiria 68. Meillä on paljon uusia tuomarinimiä, jotka selvästi vetivät, Schauman toteaa. Kääpiökoiranäyttely pidetään Helsingin keskustassa, Kaivopuistossa sunnuntaina 27. elokuuta.

(Muokattu 11.8.2017; tarkennettu koiramääriä)

Lisätietoja:

http://www.terrierijarjesto.fi/terrieri-70-vuotisjuhlanayttely-la-26-8-2017-hakunilan-urheilupuistossa/

Kommentoi:

Koiramme