Koiranpäivä vaan ei koiranilma

Keskiviikkona 24. huhtikuuta upeassa säässä vietetty valtakunnallinen Koiranpäivä kokosi yhteen koirien ystäviä eri puolilla Suomea järjestetyissä tapahtumissa.

Koiranpäivää vietettiin 13. kertaa. Kennelliiton yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemavuoteen liittyen Koiranpäivän kampanjan tavoitteena oli tuoda esille koiran asemaa perheen jäsenenä ja vastuullisuuden tärkeyttä koiran hankinnassa.

Kennelliitto julkaisi Koiranpäivänä Digitassussa erityisesti ensimmäisen koiran hankintaa suunnitteleville tarkoitetun verkkokurssin, jonka aloitti heti avauspäivänä toistasataa ihmistä. Koiranpäivää ja kurssia esiteltiin Yle Radio Suomessa ja useissa lehdissä. Lisäksi monet mediat nostivat esille koira-aiheisia juttujaan.

Kennelpiirien ja paikallisten koiraharrastuskerhojen tapahtumissa oli mahdollisuus tutustua eri rotuihin, koiraharrastuksiin ja keskustella kennelneuvojien kanssa koiran hankinnasta ja muista koiriin liittyvistä asioista.

Pohjois-Savon kennelpiirissä Koiranpäivän tapahtuma järjestettiin jo 13. kertaa. Kennelpiirin tiedottaja Sari Holopaisen mukaan Koiranpäivällä on kennelpiirille suuri merkitys.

– Koiranpäivän idea on koettu hyväksi ja tärkeäksi. Olemme omalta osaltamme halunneet tehdä Koiranpäivää tunnetuksi suuren yleisön parissa ja siksi olemme järjestäneet tapahtuman joka vuosi. Tapahtuma pidetään aina eri puolilla kennelpiiriä, jolloin paikallinen koiraharrastaminen nousee esille, Holopainen kertoo.

Lämmin ja aurinkoinen sää houkutteli paikalle runsaasti osallistujia. Holopaisen mukaan tilaisuuden aloittanut yli 60 koirarotua kattanut rotuesittely oli todella näyttävä. Pohjois-Savon vuoden koiraksi valittiin varkautelaisen Ulla-Maija Syrjälahden kaverikoira Topias. Viisivuotias shih tzu Topias on ollut mukana kaverikoiratoiminnassa vuodesta 2015. Topias on ansioitunut erityisesti kaverikoirana vanhusten parissa

Koiranpäivänä järjestettiin lukematon määrä match show-tapahtumia. Esimerkiksi Salpausselän kennelpiirin match show kokosi Lahteen yli sata koiraa ja Etelä-Hämeen vastaava saman verran Forssaan. Etelä-Pohjanmaan kennelpiirin järjestämä perinteinen Koiranpäivän kulkue keräsi Seinäjoella pitkän letkan osallistujia. Kihniön koiraharrastajien yhteislenkillekin lähti yli 30 koirakkoa. Mukavasti väkeä yhteislenkille kokosivat myös Peimarin koirat Paimiossa.

Koiranpäivä innosti laajasti ihmisiä osallistumaan myös sosiaalisessa mediassa. Aamukahdeksan ja iltapäiväneljän välillä #koiranpäivä2019 oli Pinnalla-palvelun mukaan Suomen twiitatuin aihe ja tavoitti toimistoaikana twitterissä kaikkiaan 383425 ihmistä.

Kommentoi:

Koiramme