Vakuutuksissa on paljon eroja

Seuraeläinten tuore vakuutusopas sisältää tukun hyviä ohjeita. Tärkeimpänä niistä vakuutus- ja rahoitusneuvonta Finen julkaisussa muistutetaan tutustumaan ehtoihin huolella ja vertailemaan niitä, sillä eroja löytyy.

Seuraeläinvakuutuksia myöntää seitsemän vakuutusyhtiötä, joista Fennia ja Turva myöntävät vakuutuksen vain kotivakuutuksen lisäturvana ja LähiTapiola, kun asiakkaalla on muitakin vakuutuksia yhtiössä. Hoitokuluvakuutuksen, ilman kotivakuutusta, myöntävät If, Pohjantähti ja Pohjola Vakuutus sekä Agria, jolla ei tuotevalikoimassaan ole kotivakuutusta lainkaan.

Hoitokuluvakuutuksesta korvataan tapaturman tai sairauden hoitokuluja kuten lääkärinpalkkioita, tutkimuksia, hoitoja, leikkauksia ja lääkkeitä. Eläimen henkivakuutus korvaa eläimen menettämisen. Jotkin yhtiöt ohjaavat lemmikin hoitoon omalle yhteistyökumppanilleen.

Finean oppaassa on esimerkkitaulukko, jossa vertaillaan, kuinka paljon yhtiöt maksavat korvausta vakuutuskaudella aiheutuneista 500 euron hoitokuluista asiakkaalle.  Kulut ovat syntyneet kahden eri tapaturman aiheuttamasta hoitokäynnistä. Korvaus vaihtelee 240 eurosta 340 euroon.

Vakuutusoppaassa painotetaan ottamaan selvää, mitä vakuutus ei korvaa. Ehdoissa on rajoituksia synnynnäisten tai ennen vakuutuksen voimaantuloa syntyneiden piilevien sairauksien korvaamisesta. Yksittäisistä tapauksista esimerkiksi keisarileikkausten korvattavuus vaihtelee yhtiöittäin. Myös suojeluohjeisiin kannattaa tutustua huolella etukäteen.

Enimmäiskorvauksen määrittely vaihtelee yhtiöittäin. On merkitystä, onko korvauksen ylärajana eläimen vakuutusmäärä vai valittu kiinteä summa ja onko enimmäiskorvaus tapaturma- ja sairauskohtainen vai sidottu vakuutuskauteen. Omavastuu vaikuttaa paljon korvaukseen.

Finea huomauttaa myös tarkistamaan aina tuoteseloste ja vakuutusehdot. Esimerkiksi Turva on ilmoittanut lemmikkieläinvakuutukseen vuoden 2020 lopulla tulossa olevista merkittävistä muutoksista.

https://www.fine.fi/julkaisut/julkaisu/seuraelainten-vakuutusopas-kissan-koiran-ja-muiden-lemmikkielainten-vakuuttaminen.html

Kommentoi:

Koiramme