Sinisiksi muuttuneista kulkukoirista hälyä Venäjällä

Venäjällä on herännyt huolta sinisen värisistä kulkukoirista. Värin epäillään johtuvan kemiallisista jätteistä, kertoo Stara sivuillaan (stara.fi, 13.2.).

Siniturkkisia koiria on nähty Moskovasta itään sijaitsevassa suurkaupungissa, Nizni Novgorodissa. Koirista otetut kuvat levisivät nopeasti paikallisessa VK-yhteisöpalvelussa. Kuvien ottopaikan läheisyydessä sijaitsee kuusi vuotta sitten suljettu kemikaalitehdas, jossa valmistettiin vetysyanidia ja akryyliä.

Paikallisten viranomaisten mukaan koirien epäillään saaneen sinisen värityksen myrkyllisestä kuparisulfaatista, Stara lainaa Daily Mail -lehden uutista.

Koirat vaikuttavat olevan muuten kunnossa, kertoo puolestaan Reutersin haastattelema paikallisen eläinlääkäriaseman johtaja (hs.fi, 17.2.). Koirat ovat olleet aktiivisia ja halunneet sekä ruokaa että vettä. Verinäytteiden kerrotaan näyttäneen normaaleilta.

Mikäli koirat osoittautuvat jatkotutkimuksissa terveiksi, ne steriloidaan ja päästetään jälleen vapaaksi. Tapauksen kerrotaan herättäneen paljon arvostelua, mutta kenenkään ei tiedetä tarjoutuneen adoptoimaan koiria.

Stara-sivustolla on kerrottu sinisistä koirista aiemminkin, vuonna 2017, kun Intiassa Kasadi-joen lähettyvillä oli nähty kirkkaan sinisiä kulkukoiria. Joen lähettyvillä on satoja lääke-, ruoka- ja elektroniikka-alan tehtaita.

Joen veden saastumistason on mitattu ylittävän turvallisen määrän rajan yli kymmenkertaisesti. 

Kommentoi:

Koiramme