Ruotsissa yli 900 000 koiraa

Ruotsissa joka seitsemännessä kotitaloudessa on koira. Koirien määrä on kasvussa länsinaapurissamme, uusimman tutkimuksen mukaan maassa on noin 934000 koiraa ja kotitalouksia on noin 4,8 miljoonaa.

Ruotsin kennelklubi (SKK) teetätti yhdessä Agria eläinvakuutuksen kanssa kyselyn reilulle yhdeksälle tuhannelle ruotsalaiselle. Haastattelut tehtiin marraskuussa 2020. Tulos kertoo, että kahdellakymmenellä prosentilla kotitalouksista on kissa ja viidellätoista prosentilla koira.

Tämä oli nyt viides tutkimus, joka on tehty viimeisten 25 vuoden aikana SKK:n ja Agrian toimeksiannosta. – Säännölliset tutkimukset antavat meille hyvän kuvan ruotsalaisista lemmikeistä, sanoo Ulf Uddman Ruotsin Kennelliitosta.

Edellisessä, vuonna 2017 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että ruotsalaisista koirista puolet on yli 6-vuotiaita, minkä myös uusin tutkimus vahvistaa. Vanhempien koirien osuus on edelleen korkea huolimatta koirien lukumäärän kasvusta.

Puhdasrotuisten koirien osuus on 63 prosenttia. Yhdeksän kymmenestä koirasta on syntynyt Ruotsissa ja yhtä suurelle osalle on tehty omistajailmoitus joko SKK:lle tai maatalousvirastoon (Jordbruksverket). Suosituimmat koirarodut Ruotsissa ovat labradorinnoutaja, kultainennoutaja ja saksanpaimenkoria.

Hieman yli kolmannes koiranomistajista ilmoittaa olevansa jonkun koirakerhon jäseniä. 38 prosentille ruotsalaiskoirista on viimeisen vuoden aikana hankittu joitain ostopalveluita kuten trimmausta, koulutuskursseja tai hoitolapalveluita.

Alueellisesti Tukholman seudulla on vähemmän koiria kuin muualla maassa. Missään muualla maailmassa ei ole niin paljon vakuutettuja koiria kuin Ruotsissa, jossa jopa yhdeksällä koiralla kymmenestä on eläinlääkärivakuutus.

Kommentoi:

Koiramme