Koiranliha porisee padoissa olympialaisista huolimatta

Eteläkorealaisissa ravintoloissa jatkuu koiranlihan tarjoilu huolimatta siitä, että viranomaiset pyysivät lopettamaan sen tarjoamisen olympialaisten ajaksi. Etelä-Koreassa päätyy vuosittain arviolta miljoona koiraa lautaselle. Suosituimmat liharodut, joita kasvatetaan ruoaksi ovat beagle ja labradorinnoutaja.

Koiraa pidetään Etelä-Koreassa herkkuna, sillä sen uskotaan tuovan energiaa. Eläinten oikeuksia puolustavat aktivistit ovat jo vuosia kampanjoineet koiranlihan syömisen vastustamiseksi. Joissain määrin kampanjointi on tuottanut tulosta, ja koira aletaan nähdä ennen kaikkea lemmikkinä. Muun muassa Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa tapaa ei enää katsota hyvällä. Nuorten eteläkorealaisten keskuudessa koiranlihan syönti alkaa olla tabu.

Koiran lihaa käytetään ravinnoksi pääasiassa Aasian maissa kuten Kiinassa, Etelä-Koreassa ja Indonesiassa. Kiinassa järjestetään vuosittain myös suuri koiranlihafestivaali, josta on maailmalle levinnyt länsimaisia ihmisiä aiheesta kauhistuttavia kuvia. Muun muassa tästä syystä kansainvälistä kennelliittoa FCI:tä paheksuttiin etenkin Pohjoismaissa siitä, että FCI meni myöntämään Maailmannäyttelyn 2019 Kiinalle.

Taiwanissa koiran lihan myynti on ollut laitonta, viime vuonna myös syöminen kiellettiin. Kiinnijäämisen riskinä voi olla 7500 euroa sakkoja ja syyllisen kuvan julkaiseminen.

Etelä-Korean Pyeongchangissa ravintoloita kehotettiin luopumaan koiran lihan tarjoilusta olympiakisojen ajaksi, jotta kisaturistit eivät saisi maasta huonoa kuvaa. Ravintoloitsijat yrittivät vaihtaa tilalle sianlihan, mutta ravintoloiden myynti laski. Suurin osa paikallisista ravintoloista siis jatkaa asiakaskadon pelosta koiran lihan tarjoilua.

Lähde: svenska.yle.fi / AFP

Kommentoi:

Koiramme