Koiranpäivä näkyi ympäri Suomen

Valtakunnallista Koiranpäivää vietettiin kahdennentoista kerran. Tänä vuonna teemana oli tuoda esille koiraharrastuksen iloa niin neli- kuin kaksijalkaisillekin.

Useat kennelpiirit ja paikalliset koirayhdistykset järjestivät omia tapahtumiaan. Laajin ja näkyvin tapahtuma oli Helsingin ydinkeskustassa Kampin Narinkkatorilla, jossa Helsingin Seudun kennelpiiri ja Suomen Kennelliitto järjestivät koko perheen koiratapahtuman. Päivän aikana nähtiin muun muassa koiran aktivointivinkkejä, koiratanssia, rally-tokoa, koirakeilausta ja pallopaimennusta, paikalla oli avustajakoiria ja luku- sekä kaverikoiria, nenätyöskentelystä eli Nose Workistä nähtiin hienoja esimerkkejä.

Puolesta päivästä iltakahdeksaan kestänyt tilaisuus veti katsojia pääkaupungin paraatipaikalla. Iltapäivällä etenkin moni työ- tai koulumatkallaan torin ylittänyt pysähtyi seuraamaan koiramaista ohjelmaa ja pääsipä myös rapsuttelemaan koiria ja kyselemään niistä.

Kirkkonummella saattoi illansuussa tavata kaverikoiria Masalan kirjastossa, Askolassa nähtiin lajiesittelyitä ja koirien älypelejä. Sastamalassa oli niin ikään lajiesittelyjä sekä lasten suosikki, lelukoirakilpailu. Seinäjoella järjestettiin perinteiseen tapaan koirakulkue, johon osallistui kymmeniä erirotuisia koiria ohjaajineen. Usealla paikkakunnalla järjestettiin leikkimielinen näyttely eli match show, joiden tuotto ohjattiin hyväntekeväisyyteen.

Paraisilla ja Siltakylässä tehtiin yhteislenkki, Siltakylässä on vielä vuorossa match show tulevana lauantaina. Joensuussa tutustuttiin muun muassa agilityyn, perheen pienimmät pääsivät kokeilemaan myös lelukoira-agilityä. Varkaudessa kaverikoirat tekivät täsmäiskuja eri puolilla kaupunkia.

Turun illassa pääsivät lapset koirakärryajelulle ja Kupittaan kentällä nähtiin niin koiratanssia kuin makkarakisojakin, luonnollisesti mukana päivystivät rapsuteltavina paikalliset kaverikoirat. Myös Nurmeksessa, Iisalmessa, Kemissä ja Lahdessa järjestettiin Koiranpäivän tempauksia.

Video: Pihla Haukinen Teddy-bordercollien ja Johanna Kupiainen Kity-mittelspitzin kanssa näyttivät yleisölle muun muassa koirakeilausta ja monenlaisia temppuja. Nuoret edustivat Helsingin Seudun kennelpiirin nuorisojaostoa.

Kommentoi:

Koiramme