Äiti hoitaa aamulenkit, sukulaiset matkan ajan

Koiraperheissä ulkoilutusvastuun kantaa yleensä perheen äiti, vain harvoin lapsi. Ainoastaan kolme prosenttia koiran hankkineista katuu päätöstään. Ruotsissa tehtiin joulukuun 2018 aikana tutkimus, johon osallistui 1031 koiranomistajaa. Kyselyn teki Svenska Mässan MyDOG-tapahtuman nimissä yhteistyössä Västra Kennelklubbenin kanssa.

Tutkimuksen mukaan on myytti, että yksinäinen ihminen hankkisi koiran seurakseen. Suurin osa koiran hankkijoista elää parisuhteessa. Lapsiperheeseen koira tulee useimmiten siinä vaiheessa, kun lapsi on alle viisivuotias.

Perheen äidille lankeaa suurin vastuu koiran hoidosta, etenkin sen ulkoilutuksesta. 42 prosenttia vastaajista kertoo, että äiti on se, joka tekee koiran kanssa aamulenkit. 22 prosenttia jakaa ulkoilutusvastuun tasaisesti koko perheen kesken, 13 prosenttia isistä ulkoiluttaa koiran mutta vain yksi prosentti vastaajista ilmoitti, että lapsi hoitaa aamulenkit.

Suurin osa koirista vaatii paljon liikuntaa. 45 prosenttia vastaajista ilmoittaa ulkoilevansa koiran kanssa vajaat pari tuntia päivittäin. Noin kolmasosa tunnustaa, että siihen menee enemmän aikaa, mitä he olivat olettaneet koiraa hankkiessaan.

Vain kolme prosenttia vastaajista katuu koiranhankintaa. Syynä siihen on koiraan menevä aika sekä se, että lemmikki sitoo aika paljon. Kolmasosa vastaajista kertoo, että on melko vaikeaa tai vaikeaa saada koiralle tarvittaessa hoitaja. Matkalle lähtiessään 58 prosenttia vastaajista jättää koiransa sukulaisten hoitoon, 17 prosenttia käyttää koirahoitolaa.

36 prosenttia vastaajista kertoi, että eläinlääkärikuluihin menee noin 200–500 euroa vuodessa. Erilaisiin koiratarvikkeisiin he saavat kulumaan parisataa vuodessa. Suurin menoerä on koiran ruokinta, vain harva syöttää koiransa ruoantähteillä tai kotiruoalla. Ruokintaan ja vakuutuksiin kuluu noin 1500 euroa vuodessa.

MyDOG on Göteborgissa tammikuun alussa pidettävä suuri näyttely- ja messutapahtuma.

Lähde: Svenska Mässan

Kommentoi:

Koiramme