Kuudessa maassa hyväntekeväisyyskävely

Vakuutusyhtiö Agrian järjestämä hyväntekeväisyys-koirakävely toteutuu samaan aikaan kuudessa eri maassa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Ranskassa ja Iso-Britanniassa. Agria Eläinvakuutus lahjoittaa jokaista kävelyyn osallistuvaa koirakkoa kohden viisi euroa Etsijäkoiraliitolle.

Ruotsissa koirakävelyitä on järjestetty jo kolmena vuotena. Viime keväänä tapahtumaan osallistui yli 3600 koirakkoa, lahjoituksia kertyi 180 000 kruunua. Ruotsissa tuotto ohjataan kotimaisten kodittomien koirien avustamiseen.

Koirakävely on helppo tapa osallistua hyväntekeväisyyteen: kävelemällä oman koiran kanssa. Osallistujille tapahtuma on täysin ilmainen. Suomessa tapahtuman alkupiste on Vermon raviradalla. Etsijäkoiraliiton edustajia on paikalla kertomassa etsijäkoirien toiminnasta ja koulutuksesta sekä antamassa vinkkejä miten toimia, jos oma koira karkaa. 

– Agria Koirakävely mahdollistaa sen, että jokainen kävelijäkoirakko voi merkittävästi vaikuttaa Etsijäkoiraliiton toimintaan ja karkurien kotiin saamiseen. Tarvitsemme kipeästi rahaa esimerkiksi suurien loukkujen teettämiseen isokokoisten koirien kiinnisaamiseksi. Arkoja tai villiintyneitä koiria ei välttämättä saada kiinni muilla tavoin kuin loukuttamalla. Myös muuhun karkurien kiinnisaamiseen liittyvään toimintaan, esimerkiksi koulutukseen ja välineistöön tarvitaan avustusta, sanoo Etsijäkoiraliiton varapuheenjohtaja Päivi Rosqvist.

Agria Koirakävely järjestetään samaan aikaan lauantaina 25. toukokuuta seuraavissa maissa ja kaupungeissa: Suomi: Espoo; Norja: Oslo; Tanska: Kööpenhamina; Ruotsi: Tukholma ja 11 muuta kaupunkia; Iso-Britannia: Edinburgh sekä Ranska: Hermes.

Lisätietoa: Agria Koirakävely.

Kommentoi:

Koiramme