Mäyräkoiranäyttely Ruotsin kennelmuseossa

Ruotsin Kennelliiton (SKK) museon teemahuoneessa on avattu mäyräkoiriin keskittyvä erikoisnäyttely, joka on esillä kesäkuun 15. päivään saakka. Näyttelyn nimenä on ”Mäyräkoira – puolikkaan koiran korkuinen, kokonaisen pituinen ja kahden veroinen!” (Taxen – en halv hund hög, en hund lång och två hundar värd!)
 
Ruotsin Kennelliiton museo vihittiin käyttöön vuonna 1992. Vuonna 2004 perustettiin museoakatemia, jonka tehtävänä on pitää huolta sekä kasvattaa museon kynologisen taiteen kokoelmia. Vuonna 2017 siirryttiin uusiin tiloihin.
 
SKK:lla on laaja kokoelma koira-aiheista taidetta, kirjoja ja monenlaista esineistöä. Paljon on saatu lahjoituksina yhdistyksiltä sekä yksittäisiltä jäseniltä. Museo järjestää myös erikoisnäyttelyitä, joissa keskitytään tiettyyn taiteilijaan tai koirarotuun. Viime vuonna teemahuoneessa esiteltiin mopseihin liittyvää taidetta ja esineistöä.
 
Museo sijaitsee Tukholman pohjoispuolella Rotebrossa ja se on avoinna sopimuksen mukaan. Vierailun voi varata Lotta Bengtssonilta puhelimitse +46 8 795 3314 tai sähköpostitse lotta.bengtsson@skk.se. Renée Sporre-Willes on laatinut museosta runsaasti kuvitetun kirjan, jonka voi hankkia SKK Shopista.

Kommentoi:

Koiramme