Eeva Anttinen hävisi FCI:n hallituspaikan täpärästi

Kansainvälisen Kennelliiton FCI:n puheenjohtaja vaihtui yleiskokouksessa Kiinan Shanghaissa 28. huhtikuuta. Unkarin Tamas Jakkel haastoi istuvan puheenjohtajan, Puerto Ricon Rafael de Santiagon ja voitti äänestyksen murskaluvuin 53–19.

Suomen ja Pohjoismaiden ehdokas Eeva Anttinen oli erittäin lähellä päästä FCI:n hallitukseen. Ensimmäisessä äänestyksessä Anttisen hallituspaikka jäi vain kolmen äänen päähän.

FCI:n sääntöjen mukainen hallitus- ja puheenjohtajavaali on monimutkainen toimitus. Ensimmäisessä äänestyksessä Sveitsin Barbara Müller sai 55 ääntä, Argentiinan Miguel Angel Martinez 38, Rafael de Santiago 36 ja Eeva Anttinen 35 ääntä. Müller ja Martinez tulivat valituiksi, sveitsiläinen on hallituksessa uusi jäsen. De Santiagon ja Anttisen välillä käytiin sääntöjen mukaan toinen äänestyskierros, jossa de Santiago sai 41 ja Anttinen 30 ääntä.

FCI:n hallituksen puheenjohtaja valitaan aina hallituksen jäsenistä, joten puheenjohtajavaali käytiin viimeiseksi. Kaikkien rotujen ulkomuototuomari ja Unkarin Kennelliiton puheenjohtaja Tamas Jakkel voitti siinä Rafael de Santiagon. FCI:n johdossa tapahtui näin selvä sukupolvenvaihdos.

FCI:n hallitukseen kuuluu kuusi yleiskokouksessa valittavaa jäsentä sekä kolmen maanosaliiton puheenjohtajat. Kun Suomen Kari Järvinen luopui nyt vapaaehtoisesti hallituspaikastaan, Pohjoismaiden ainoaksi edustajaksi FCI:n hallituksessa jää Euroopan osaston tanskalainen puheenjohtaja Jörgen Hindse. FCI:n yleiskokous kutsui Kari Järvisen kunniajäseneksi.

 

Kommentoi:

Koiramme