Korona-ajan ulkoilulenkki on Espanjassa 200 metriä

Koronavirusrajoitukset vaikuttavat monin eri tavoin eurooppalaisissa koiraperheissä. Rajoitukset koskettavat eniten koirien ulkoiluttamista. Useimmissa maissa koiria ei voi ulkoiluttaa metsässä kuten Suomessa, myös koirapuistot ja pitkät lenkit ovat pannassa. Etenkin isoille koirille liikunnan vähentyminen voi olla iso muutos.

Italiassa sekä Espanjassa koiran ulkoilutus on sallittua yksin noin 200 metrin säteellä kotoa, Italiassa kerran päivässä ja Espanjassa tarpeen mukaan.

Isossa-Britanniassa samassa taloudessa asuvat voivat kukin ulkoiluttaa koiraa kerran päivän aikana lähellä kotia. Belgiassa puolestaan karanteeni ei vaikuta juurikaan lemmikinomistajiin.

Ranskassa kotoa poistumiseen tarvitsee luvan. Lupalapun kanssa saa ulkoiluttaa koiraa yksin kilometrin etäisyydellä kodista ja maksimissaan tunnin ajan.

Suurin osa ihmisistä viettää nyt enemmän aikaa lemmikkinsä kanssa. Alkuhämmennyksen jälkeen arkipäivän yksinoloon tottuneet koirat ovat alkaneet nauttia tilanteesta. Kissaa sen sijaan omistajan jatkuva läsnäolo saattaa stressata, koska ne viihtyvät usein omassa rauhassaan.

Koiranomistajat iloitsevat yhteisestä ajasta koiransa kanssa, mutta monia mietityttää paluu takaisin normaaliin arkeen. Koirilla voi olla vaikeuksia tottua taas yksinoloon. Onkin hyvä ajatus pitää koiraa muutama tunti kerrallaan eri huoneessa kuin muu perhe, jotta normaali arki alkaisi erityisajan jälkeen taas sujua.

VerkkoKoiramme kertoi maaliskuussa Espanjan korona-arjesta suomalaisen silmin.

Lähde: Edgard & Cooper

Kommentoi:

Koiramme