Prinsessan cavapoo-koira nostatti kohun

Kruununprinsessa Victorian hankkimasta sekarotuisesta koiranpennusta on noussut haloo Ruotisssa, pentu kun sattuu olemaan sekarotuinen/design-rotuinen. Rio-nimen saanut pentu on niin sanottu cavapoo eli toy- tai kääpiövillakoiran ja cavalier kingcharlesinspanielin risteytys.

Rodun valinta on saanut monet ruotsalaiskasvattajat näkemään punaista. Kun ruotsalainen tv-julkkis, koirankoulutusguru Fredrik Steen, joka on myös koe- ja näyttelytuomari, onnitteli kuningashuonetta uudesta perheenjäsenestä instagramissa, sai hän postaukseensa hurjan määrän vihakommentteja.

Kuningas Kaarle XVI Kustaa on Sveska Kennelklubbenin suojelija, ja osa kommentoijista oli sitä mieltä, että tuo nimitys tulisi ottaa häneltä pois. Siihen SKK vastasi verkkosivuillaan napakasti, että heillä ei ole mitään aikomuksia riistää titteliä kuninkaalta siksi, että hänen perheenjäsenensä sattuu valitsemaan sekarotuisen koiran.

SKK:n tiedottaja Hans Rosenberg ja kouluttaja Fredrik Steen vierailivat Ruotsin TV4:n aamulähetyksessä keskustelemassa kohusta. Video on nähtävissä verkkosivuilla.

Kommentoi:

Koiramme