Iäkäs chow chow omilla teillään jo neljä kuukautta

Koiramme-lehden verkkouutisessa 9.3. kerrottiin kuukausia luonnossa vaeltaneesta saarloosinkoirasta. Muitakin koiria on ollut kadoksissa talven yli.

Yli neljä kuukautta omilla teillään kulkeneesta kiinanpystykorvasta saatiin jälleen näköhavainto tällä viikolla. Lahdessa 10. marraskuuta kadonnut peräti 10-vuotias chow chow on mitä ilmeisimmin villiintynyt melko totaalisesti.

Koiran omistaja Ari Kukkeenmäki kertoo, että koiraa on etsitty kaikin mahdollisin tavoin heti sen kadottua. Loukkujakin on kokeiltu, mutta niihin on päätynyt aivan muita koiria. – Olikohan peräti seitsemän muuta karkulaista, kun kaikkiaan on saatu loukkoihin. Hyvä tietysti, että ne saatiin kiinni ja turvaan.

Kukkeenmäki kiittelee, että koiraa on ollut etsimässä yli 700 vapaaehtoisen joukko. Parikin WhatsApp-ryhmää tiedottaa aktiivisesti näköhavainnoista. Paikallislehdetkin ovat seuranneet tapausta tiiviisti, tuskin kukaan lahtelainen on voinut välttyä kuulemasta kiinanpystykorvan etsinnöistä.

– Koira pyörii noin viiden–kahdeksan kilometrin säteellä kotoa, joten onhan se erikoista, että sitä ei ole saatu kiinni. Olemme äärettömän kiitollisia kaikille vapaaehtoisille, jotka ovat auttaneet meitä. Kaikista havainnoista ollaan kiinnostuneita, soittaa saa milloin vain, toteaa Kukkeenmäki. Puhelinnumero hänelle on 0400 713 715.

Lappeenrannassa niin ikään marraskuun alussa kadonneesta pitkäkarvaisesta colliesta ei sen sijaan ole saatu mitään havaintoja. Sen omistaja Arto Kailio kertoo, että koiralla oli tapana jolkotella omin päin tunnin–parin lenkkejä. Tällä kertaa se ei tullutkaan takaisin kotiin.

– Seuraavana päivänä satoi runsaasti lunta, joka kadotti loputkin jäljet. Monet keinot on käytetty koiran löytämiseksi. Juuri parhaillaankin kuljemme maastossa lähellä katoamispaikkaa. Emme vielä ole luopuneet toivosta, Kailio kertoi puhelimessa torstaina.

Karkurit.fi -nettisivustolla on kymmenittäin ilmoituksia kadonneista koirista, vanhimmat ilmoitukset ovat jo vuosien takaa. Epätietoisuus koiran kohtalosta painaa eniten.

http://www.karkurit.fi/ilmoitukset

 

Kommentoi:

Koiramme