Koirauutiset

Kallion luustoryhmä sivuun

7.5.2018  |  Kennelliitto on keskeyttänyt jalostustoimikunnan alaisen luusto- ja nivelsairauksien työryhmän toiminnan. Päätös tehtiin hallituksen pikakokouksessa toukokuun alussa, jolloin hallitus päätti yksimielisesti, ettei virallisten OC (olkanivelen osteokondroosi) ja INC (matalaraajaisten rotujen inkongruenssi)
-lausuntojen tallentamisen valmistelua jatketa.

Hallituksen puheenjohtajan Harri Lehkosen mukaan valmistelu on poikennut liiton aiemmista käytännöistä. Nyt aiotaan laatia yhtenäiset ohjeet uusien terveystutkimusten valmistelusta ennen niiden virallistamista.

Luusto- ja nivelsairauksien työryhmän puheenjohtajana toimi Juha Kallio ja jäseninä Anu Lappalainen, Liisa Lilja-Maula, Annie Liman, Vilma Reunanen ja Anu Saikku-Bäckström.

Huumekoirien SM-kisoihin 19 koirakkoa

4.5.2018  |  Poliisin huumekoirat kisaavat kahden viikon kuluttua 15.–17. toukokuuta SM-titteleistä Turun seudulla. Moniosaiseen kilpailuun on ilmoittautunut 19 koirakkoa. Poliisikoirat etsivät kolmen päivän aikana huumeita maastosta, huoneistosta, varastosta, ajoneuvoista sekä matkalaukuista Pöytyällä, Kaarinassa ja Raisiossa.

Yleisö pääsee seuraamaan matkalaukkuetsintää kauppakeskus Myllyyn viimeisenä kisapäivänä torstaina. Tottelevaisuusosuus on samana päivänä Myllyn lähellä sijaitsevalla Haunisten koirakentällä. Haunisissa kilpailut alkavat kello 9 ja Myllyssä kello 10. Palkinnot jaetaan Myllyssä kello 13.

Kilpailun järjestää Suomen Poliisikoirayhdistys. Kaksi parasta koriakkoa jatkaa syksyllä pidettäviin virkahuumekoirien SM-kilpailuihin.

Koiravero on loppuun kaluttu

27.4.2018  |  Koiravero on kumottu yksimielisesti valtiovarainvaliokunnassa perjantaina 27. huhtikuuta, joten koiravero on historiaa eivätkä kunnat enää voi sitä periä. 

Kansanedustajat ovat kommentoineet päätöstä innokkaasti muun muassa Twitterissä. Osa tosin epäili, että "kai tästäkin päätöksestä hallitus haukutaan", kun taas toiset totesivat, että "kukaan ei haukkunut". 

Koiramessujen sivut auki

26.4.2018  |  Voittaja-näyttelyiden ilmoittautumiset on avattu ja tuomarilistat julkaistu. Näyttelyt järjestetään 15.–16.  joulukuuta Helsingin Messukeskuksessa. Lauantaina järjestetään pohjoismainen Helsinki Winner 2018 -näyttely ja sunnuntaina kansainvälinen Voittaja 2018 -näyttely.

Lisäksi viikonloppuna järjestetään kaikkien rotujen epäviralliset pentunäyttelyt. Messuilla tulee olemaan taas hyvin monipuolista ohjelmaa, paljon näytöksiä ja upeita esityksiä, luentoja, rotuesittelyitä sekä tietysti itse koiranäyttelyt sekä valtava tarviketori. Lisätietoja: https://www.koiramessut.fi/

Omakoira-mobiilisovellus hyvässä vedossa

26.4.2018  |  Kennelliiton mobiilisovellus Omakoira julkaistiin juuri ennen tiistaina vietettyä Koiranpäivää. Parin ensimmäisen päivän aikana sovelluksen oli ladannut lähes 2000 liiton jäsentä. 

Sovelluksesta löytyvät omien koirien rekisteri- ja tunnistetiedot, ja sinne voi ladata koiran kuvan ja lempinimen, tiedottaa Kennelliitto. Sovelluksen kautta voi tilata lähetteen koiran terveystutkimukseen ja maksaa avoinna olevia maksuja. Sovellus toimii myös Kennelliiton jäsenkorttina, ja sen kautta näkee kerralla tuomari- ja toimitsijapätevyytensä. Myöhemmin mukaan tulevat muun muassa koirien rokotustiedot ja mahdollisuus tehdä omistajailmoitukset. Parhaillaan on rakenteilla ominaisuus, joka helpottaa kadonneen koiran etsimistä. 

Omakoira-sovelluksesta vastaa Kennelliiton tytäryhtiö Prettybit Projects Oy. Sovelluksen voi ladata käyttöön App Store'sta tai Google Play'sta. Sovellukseen kirjaudutaan sisään Kennelliiton jäsennumerolla ja salasanalla.

Purematapauksesta omistajalle sakkoja käräjiltä

26.4.2018  |  Koiranomistaja on tuomittu sakkoihin vammantuottamuksesta Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa viime syksyisen purematapauksen vuoksi. Miehen koira oli päässyt karkuun ja hyökännyt kahta koiraa ulkoiluttaneen 17-vuotiaan miehen päälle. Mies sai vakavia vammoja käteensä koiran puremista. 

Hyökännyt koira oli pitbullin ja amerikanbulldogin sekoitus. Koiran 32-vuotias omistaja oli tapahtumahetkellä 2,4 promillen humalassa. Koira oli aiemminkin käynyt ihmisten päälle. Sillä oli yleensä pidetty ulkoiluttaessa kuonokoppaa.

Koiranomistaja piti tapahtunutta vahinkona, mutta oikeus tuomitsi miehen vammantuottamuksesta 40 päiväsakkoon. Sakon suuruudeksi tuli 240 euroa. Lisäksi hän joutuu maksamaan nuorukaiselle 6000 euroa kivusta ja särystä sekä muita kuluja lähes 4000 euroa. Koira lopetettiin eläinlääkärillä pari päivää hyökkäyksen jälkeen.

Oikeuden päätöksestä kertoi Ilta-Sanomat verkkosivuillaan 25.4.

Koiramme