Koirauutiset

Turengin ajokoirapatsas palasi kotiin

19.8.2023 | Turengin rakastettu ajokoirapatsas on palannut kotiinsa kävelykadulle. Patsas siirrettiin jouluaatonaattona 2021 kunnantalon pihalle evakkoon, kun keskustan muutostyöt alkoivat. Aiemmin se sijaitsi nyt puretun Osuuspankin edustalla, jossa se on vartioinut toria vuodesta 1993.

Suomen ensimmäiset ajokoirakokeet pidettiin Daniel Johannes Wadénin mailla Turengissa marraskuussa 1893. Samana vuonna suomenajokoira sai ensimmäisen rotumääritelmänsä. Paikallisen ajokoirahistorian kunnaiksi Turengin keskustaan pystytettiin sata vuotta myöhemmin Pekka Ketosen tekemä suomenajokoirapatsas.

Lähde: Janakkalan Sanomat

Imatralla häiriköivät villikoirat aiotaan lopettaa

18.7.2023 | Villikoirista on ollut harmia Imatralla kesäkuusta alkaen. Poliisi on pyytänyt apua paikalliselta Ruokolahden-Imatran riistanhoitoyhdistykseltä lauman lopettamiseksi, kertoo Yle verkkosivuillaan (yle.fi, 18.7.). Viidestä koirasta muodostuvan lauman tiedetään tappaneen ainakin yhden kissan. Koirien arvellaan olevan Venäjän puolelta Svetogorskissa, jossa on villikoiria ja josta aiemminkin on tullut irtokoiria yli rajan. Yhtenä vaarana villilaumoista ovat taudit, joita koirat voivat levittää. Mikäli lauma aiheuttaa häiriötä, poliisi kehottaa soittamaan hätäkeskukseen. Samalla poliisi saa ajankohtaista tietoa, missä päin koirat kulkevat.

Eläinsairaala Mevetille uudet tilat

Suomen vanhin yksityinen eläinlääkärialan toimija Eläinsairaala Mevet muuttaa ja kaksinkertaistaa tilansa. Mevet on Helsingin ainoa 24/7 päivystävä yksityinen eläinsairaala. Tilojen yhteyteen avataan lisäksi Suomen ensimmäinen kissasairaala, jonka kaikki tilat ovat vain kissojen käytössä.

Evidensia-verkostoon kuuluvan Eläinsairaala Mevetin uudet tilat rakentuvat Helsingin Pitäjänmäkeen vain muutaman korttelin päähän nykyisestä sijainnista. Asiakkaille sairaala avaa ovensa heinäkuun alussa. Tällä hetkellä Mevetissä työskentelee noin sata eläinlääketieteen asiantuntijaa.

 

 

Rokotusohjeet päivitetty

Kennelliiton rokotusohjetta on tarkastettu ja päivitetty uusien markkinoille tulleiden rokotusten myötä. Aiempien ohjeiden mukaan osalle rokotuksista on annettu suositeltu voimassaoloaika. Ruokavirasto ei enää anna suosituksia rokotusten osalta, vaan suosittelee noudattamaan rokotteen valmisteyhteenvetoa. Kennelliiton rokotusohjeiden päivitys astui voimaan 1.6.2023.

Päivitetyt ohjeet löytyvät liiton verkkosivuilta.

Koirakävely keräsi 2153 euroa

Agria Koirakävely -hyväntekeväisyystapahtumaan osallistui lähes 1900 koiranomistajaa ja yli 3000 koiraa. Viime viikonloppuna järjestetty tapahtuma keräsi 2153 euron potin Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä -yhdistykselle.

Jokainen rekisteröitynyt osallistuja kerrytti lahjoituspottia yhdellä eurolla. Lahjoituksen tekee Agria Eläinvakuutus, osallistujille tapahtuma oli täysin maksuton. Agria Koirakävely toteutettiin nyt viidettä kertaa Suomessa.

Haaste kaikille: Agria Koirakävely

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna järjestetään hyväntekeväisyystapahtuma, jolla tuetaan kasvatus- ja kuntoutuskoirien toimintaa. Jokaista osallistuvaa koirakkoa kohden Agria Eläinvakuutus lahjoittaa yhden euron Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä -yhdistykselle. – Haastamme kaikki koiranomistajat mukaan kävelemään hyvän asian puolesta! Tämä on helppo tapa tehdä hyvää ja toivommekin, että koiraihmiset ovat sankoin joukoin mukana, sanoo Agria Eläinvakuutuksen maajohtaja ja eläinlääkäri Heidi M. Elomaa.

Osallistua voivat kaikki koiranomistajat ympäri Suomea – muista kuitenkin ilmoittautua osoitteessa www.agria.fi/koirakavely, sillä vain rekisteröityneet osallistujat lasketaan mukaan lahjoituspottiin! Tapahtumaviikonlopun tunnelmia voi jakaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #agriakoirakävely ja @agriakoira.

Koiramme