Poliisikoirakoulua remontoidaan yli yhdeksällä miljoonalla

Hämeenlinnassa sijaitsevan Poliisikoiralaitoksen korjaus- ja uudisrakentamiseen on luvassa valtiolta peräti 9,3 miljoonaa euroa. Tavoitteena on saada laitokselle nykyaikaiset, tarkoitusta vastaavat tilat, joista löytyisi muun muassa ympärivuotisen harjoittelun mahdollistava halli. Myös kurssimajoitustilat kuuluvat suunnitelmaan.

Laitoksen muuttoa pois Hämeenlinnasta on pohdittu jo vuosia. Poliisikoiralaitos on sijainnut nykyisellä tontillaan vuodesta 1927 alkaen. Vanhimpia puurakenteisia tiloja on korjattu 1970-luvulla. Tontille 1980-luvulla rakennettuja kiinteistöjä ei ole tavanomaista ylläpitohuoltoa lukuun ottamatta korjattu lainkaan, joten rakennukset ovat huonossa kunnossa. Toimistotilat ovat olleet sisäilmaongelmien vuoksi käyttökiellossa. Laitoksen henkilökunta on moittinut Senaatti-kiinteistöjä siitä, että sen laatimissa raporteissa julkistettiin vain rakennusten purkamista ja tontin myymistä puoltavia seikkoja.

Noin neljä vuotta sitten poliisihallitus päätti, että laitos säilytetään nykyisellä paikallaan. Korjaus- ja uudisrakennushanke on kuitenkin siirtynyt aina vain tulevaisuuteen ilman varmuutta toteutumisesta. Tällä hetkellä laitos toimii väistötiloissa Turengissa. Väistötilojen vuokra on 128000 euroa vuodessa.

Hallitus päätti viime viikolla yhteensä 2600 hyötyneliön peruskorjaamisesta sekä uudisrakentamisesta. Yksi vanhoista rakennuksista tullaan purkamaan, ja uusia neliöitä tulee selvästi enemmän kuin peruskorjattavaa tilaa. Työt alkavat tämän talven aikana ja korjauksen arvioitu valmistumisaika on ensi vuoden huhtikuussa. Töiden valmistuttua maksaa Poliisihallitus Senaatti-kiinteistölle vuokraa 610000 euroa vuodessa.

Hämeenlinnassa sijaitseva Poliisikoirakoululaitos kouluttaa kaikki Suomen poliisikoiranohjaajat ja hankkii koirat poliisin käyttöön. Poliisiammattikorkeakouluun kuuluvassa poliisikoiralaitoksessa aloittaa opinnot vuosittain 12 partiokoiranohjaajaa ja 2–4 erikoiskoiranohjaajaa.

Lähde: Hämeen Sanomat

Kuva: Aino Pikkusaari

Esine-etsinnän harjoituksia tulee tehdä säännöllisesti, jatkossa se on mahdollista myös sisätiloissa. (Kuva: Aino Pikkusaari)

Kommentoi:

Koiramme