Koirat päättävät lomamme vietosta

Loma suunnitellaan koiran tarpeiden mukaan. Koira hallitsee kaikkea majoituksen valinnasta ja loman aktiviteeteista jopa määränpään valintaan, osoittaa äskettäin tehty tutkimus. Yhä useammat kesäkohteet mukauttavat toimintojaan koiraystävällisiksi. Se ei ole yllättävää, kun selviää, kuinka yleistä on ottaa koira mukaan lomamatkalle.

Epätavallisen koronakauden jälkeen moni suunnittelee pitkästä aikaa kunnollista kesälomaa. Koiranruokavalmistaja Doggyn kyselytutkimukseen vastanneista ruotsalaisista 92 prosenttia sanoo ottavansa koiran mukaan kotimaan lomamatkalle. Joka viides koiranomistaja ottaa koiran mukaan myös ulkomaanmatkalle.

Koko loma suunnitellaan koiran tarpeiden mukaan. Seitsemän kymmenestä sanoo, että koira vaikuttaa majoituksen valintaan sekä siihen, mitä aktiviteetteja lomalle valitaan. Koira vaikuttaa osalla jopa matkan määränpään valintaan.

– Koiranomistajat vaativat yhä enemmän paikkoja, joihin koira on tervetullut. Koiraystävällinen yhteiskunta on tärkeä osa hyvää koiranelämää. Palveluntarjoajat menettävät helposti asiakkaita, mikäli lomaileva perhe ei voi ottaa koiraansa mukaan, summaa Doggyn tuotepäällikkö Mia Claesson.

Näin koira vaikuttaa matkaan:

·        Yhdeksän kymmenestä ottaa koiran mukaan kotimaan matkalle
·        Neljä kymmenestä ottaa AINA koiran mukaan kotimaan matkalle
·        19 prosenttia ottaa koiran mukaan myös ulkomaan matkalle
·        Seitsemän koiranomistajaa kymmenestä ilmoittaa, että koira vaikuttaa heidän loma-asuntovalintaansa
·        63 prosenttia sanoo, että koira vaikuttaa loma-aktiviteettien valintaan
·        Neljä kymmenestä koiranomistajasta sanoo, että koira vaikuttaa määränpään valintaan.

Tutkimus tehtiin keväällä 2021 verkkokyselynä (Norstat guldpanel). Vastaajia oli 1000, he olivat 15–75 -vuotiaita ja kaikilla oli kotitaloudessaan yksi tai useampi koira.

Lähde: dognews.se

Kommentoi:

Koiramme