Kestävän kehityksen lemmikki-innovaatioita etsitään

Lemmikkipalveluita tarjoavia eurooppalaisia yrityksiä kutsutaan hakemaan ohjelmaan, jonka avulla startup-yritys voi saada paljon tukea. Euroopan ainoa lemmikkipalveluiden kiihdyttämö Purina Accelerator Labin Unleashed-ohjelma tukee tällä kertaa pienyrityksiä, jotka hyödyntävät uudistavaa maataloutta, jätteettömyyttä ja ruokainnovaatioita, kuten vaihtoehtoisia proteiininlähteitä. Myös lemmikin ja omistajan välisen suhteen vahvistamiseen keskittyviä yrityksiä kannustetaan osallistumaan.

Kolmatta kertaa järjestettävässä haussa asetetaan etusijalle startupit, jotka pyrkivät teknologian avulla vastaamaan kestävän kehityksen haasteisiin. Valinnassa painavat tuotteen tai palvelun merkityksellisyys sekä liiketoimintamallin skaalautuvus ja kestävyys.

Unleashed-ohjelmaan valitaan kuusi startup-yritystä, jotka saavat tukea Purinan asiantuntijatiimiltä kuluttajanäkemyksen, tuotteiden markkinasopivuuden ja yrityksen vetovoimaisuuden vahvistamiseksi. Lisäksi yritykset voivat saada noin 47000 euron rahoituksen.

– Menestyksemme perusta on win-win-win -asenne. Haluamme että startupit, Purina sekä kuluttajamme hyötyvät. Rohkaisen kaikkia potentiaalisia yrityksiä hakemaan ohjelmaan, Purina Accelerator Labin johtaja Kim Bill sanoo.

Unleashed-ohjelmaan voi osallistua sen verkkosivuilla, hakemukset tulee jättää joulukuun loppuun mennessä. Ohjelmaan valitut yritykset julkistetaan ensi huhtikuussa.

Unleashed-ohjelma on viimeisen kahden vuoden aikana auttanut jo 12 uutta yritystä, joiden ideoissa on hyödynnetty muun muassa vaihtoehtoisia proteiineja, solupohjaisia kala- ja äyriäisruokia, koiranomistajien yhdistämistä paikallisiin koiranulkoiluttajiin sekä pelaamista.

Kommentoi:

Koiramme