Aluevaalimainonnassa ei koiria näy

Katsaus puolueiden aluevaalimainontaan kertoo, ettei ainakaan näissä vaaleissa koirilla ratsasteta. Mainonnassa käytetään usein eläimiä, etenkin koiria, kiinnittämään huomiota ja antamaan kuvaa pehmeistä arvoista. Puolueet ovat markkinoinnissaan taitavia luomaan mielikuvia yhteisöllisyydestä, perhearvoista ja onnellisuudesta, ja näihin koira sopii suomalaisessa yhteiskunnassa mainiosti.

Aluevaaleissa on mukana 14 puoluetta ja lähes kaikkien niiden aluevaaliohjelmat löytyvät ko. puolueen verkkosivuilta joko suorana tekstinä tai taitettuna pdf-tiedostona. Toisilla on runsas kuvitus, joillain ei kuvia lainkaan. Myös postilaatikkoon tulee perinteisiä vaalimainoksia, mutta selvästi vähemmän kuin aiempina vuosina. Johtuneeko paperipulasta?

Tämän otannan mukaan 14:stä puolueesta vain kahdella kuvituksissa on mukana koira. RKP:n printtimainoksen kannessa esiintyy welsh corgin kanssa luonnossa kävelevä pariskunta. Ironista kyllä, lehtisen takasisäkannessa sama pariskunta kävelee käsikkäin polkua pitkin poispäin – ilman koiraa.

Toinen puolue, jonka aluevaaliohjelman kuvituksesta löytyy koira, on Kokoomus. Tosin vain piirroksina, toinen on ilmeisesti poliisin parina ja toinen iloisesti irrallaan loikkiva otus. Kokoomuksen markkinointimateriaalista löytyy myös kissa.

SDP:n aluevaalimainoksessa on kissa. Piirroskuvana.

Sen sijaan yksittäisten ehdokkaiden henkilökohtaisilla some-tileillä koiria ja muitakin eläimiä näkyy runsaasti.

Kommentoi:

Koiramme