Susi tappoi mäyräkoirat?

Etelä-Hämeessä Lammilla on isokokoinen koiraeläin tappanut sunnuntaina kaksi mäyräkoiraa. Seudulla on tehty kevään aikana useita susihavaintoja ja on mahdollista että tappaja on susi. Susi surmasi viime vuonna Suomessa noin 50 koiraa.

Mäyräkoirat oli päästetty illalla kymmenen maissa pihalle iltapissalle, jolloin niiden kimppuun oli käynyt isokokoinen koiraeläin. Koiranomistaja näki eläimen 30 metrin päästä ja mediatietojen mukaan piti sitä sutena.

Hyökkääjä nappasi toisen koirista suuhunsa. Mäyräkoira löytyi seuraavan päivänä pellolta kuoliaaksi purtuna. Toinen koirista löytyi peltorumpuun piiloutuneena. Sekin oli siinä määrin vahingoittunut, että eläinlääkäri joutui lopettamaan koiran.

Etelä-Hämeen riistasuunnittelija Marko Muuttola kävi tapahtumapaikalla Yläneen kylässä maanantai-aamuna. Purema- ja tassunjälkien perusteella Muuttola on jokseenkin varma siitä, että kyseessä on ollut susi.

Hauho-Lammi-Hollola-alueella on tänä keväänä tehty useita susihavaintoja ja susista on myös saatu kuvia riistakamerasta.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Kommentoi:

Koiramme