Koiramessuilla ilahduttavan paljon yleisöä

Koiramessujen ensimmäinen päivä veti yleisöä tungokseen asti. – Yleisöä tuntui olevan selvästi enemmän kuin edellisvuonna, arveli Koiramessujen näyttelypäällikkö Kimmo Nokelainen. – Yksi syy on varmasti tämä viikonvaihde, joka on vasta reilusti itsenäisyyspäivän jälkeen. Meillä on Tukholman kanssa sopimus, että vuorovuosin hyödynnämme joulun läheisyyden. Ensi vuonna Koiramessut ovat taas viikkoa aiemmin.

undefined

Koiramessujen tarviketorilla oli tungosta.

Puolen päivän aikaan oli Messukeskuksen pääsisäänkäynnillä pitkät jonot lipunmyyntiluukuille, ja seuraavaksi jonotettiin naulakoille. – Huomiselle aiotaan ainakin pääsisäänkäynnille lisätä lipunmyyntipisteitä jonojen välttämiseksi, Nokelainen lupasi. Jonoja kertyi myös sisääntuloteille ja parkkipaikoille, Messukeskuksen omiin parkkihalleihin oli muulle kuin pikkuruiselle autolle vaikea löytää parkkiruutua. Siellä täällä oli vapaita ruutuja, mutta niin ahtaiksi jätettyjä, että toivoi tulleensa paikalle Fiat 600:lla!

Koiramessuilla käydään viikonloppuna Pohjoismaiden mestaruuskisat uudehkossa harrastuslajissa, koiratanssissa. Lauantaina kisattiin joukkuemestaruuksista niin musiikinseuraamisessa kuin vapaaohjelmassa. Molemmat joukkuemestaruudet menivät Ruotsiin, suomalaiskoirakot saavuttivat hopeaa ja pronssille ylsi Tanskan joukkue. Koiratanssin yksilökilpailussa karsittiin huomiseen finaaliin, joka alkaa sunnuntaina aamukymmeneltä.

Kennelliitto on nyt muutaman vuoden ajan palkinnut vakituisessa työssä toimivia virkakoiria ohjaajineen. Vuoden raja-, vankila-, tulli-, sota- ja poliisikoirat noutivat palkintonsa juhlavin menoin lähes täyden katsomon edessä. Palkinnot luovuttivat maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio sekä Suomen Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen.

undefined

Vuoden virkakoirat palkittiin täyden katsomon edessä.

51 koirankasvattajaa kävi noutamassa Vuolasvirta-palkinnon ansiokkaasta kasvatustyöstään. Näyttelyn yhteydessä pidettiin myös kauden viimeinen junior handlereiden eli nuorien koiranesittäjien SM-osakilpailu. Sen voitti nuorempien ikäryhmää edustanut Linnea Pietarila, joka esitti partacollieta ja lunasti siis paikkansa sunnuntain loppukilpailuun. Vanhempien ikäryhmän voittajaksi nousi Jenna Jalava kiinanharjakoiraa esittäen, tuomarina toimi ruotsalainen Pernilla Lindström. 

Koiramessut jatkuvat huomenna, näyttelykehät alkavat pyöriä heti aamuyhdeksästä alkaen.

Junior handlereiden viimeisen SM-osakilpailun voitti Linnea Pietarila (vas.), vanhempien ikäryhmän voitti Jenna Jalava, tuomarina Pernilla Lindström.

 

Kommentoi:

Koiramme