Tarkkoja ja hauskoja ilmeitä akvarellinäyttelyssä

Koiran tarkkaavainen katse pysähdyttää Akvart-galleriaan tulijan. Näyttelytilan takaseinälle sijoitettu Konstantin Sterkhovin työ Big Sky on yksi Kissat ja koirat -näyttelyn maalauksista. Yhteensä Taka-Töölössä Helsingissä sijaitsevassa galleriassa on esillä 24 taiteilijalta 38 työtä.

Näyttelyyn valituissa maalauksissa on eniten kotoisia lemmikkejä, mutta myös muutama iso kissapeto ja kettu. Koira-aiheisia töitä on toista kymmentä, muun muassa maalaus juoksevista vinttikoirista ja useampi pääkuva. Näyttelyä varten Akvart-yhdistys lähetti kaikille akvarellisteille Suomessa viestin saada kissa- ja koiraeläimiä esittäviä maalauksia. Kutsuun vastasi 50 tekijää, ja töitä kertyi yhteensä 126. Näyttelyn jurytti kuvataiteilija Kati Immonen.

Terhi Kallialan hauskassa työssä mallina on ollut Kaisa.

– Varsin harvoin, jos lainkaan, on pidetty vastaavanlaista näyttelyä, kertoo näyttelyä esitellyt taiteilija ja kuvataideopettaja Tarja Kleemola.

Kleemola pitää näyttelyä hyvätasoisena ja myös yleisö on innostunut näyttelystä. Ensimmäisinä päivinä kävijöitä oli ollut selvästi enemmän kuin tavallisesti. Galleriassa on läpi vuoden kahden kolmen viikon välein vaihtuva näyttely.

– Monet työt on maalattu kuvien perusteella, mikä on tavallista tällaisessa kuvitusaiheisessa näyttelyssä. Kokonaisuus on minusta kiinnostava. Töissä on esimerkiksi käytetty erilaisia tekniikoita, Kleemola kertoo.  

Akvart-galleria on ainoa yksinomaan akvarellitaiteeseen keskittynyt taidegalleria Suomessa. Galleria sijaitsee Humalistonkadulla. Kissat ja koirat -näyttely on avoinna 27. tammikuuta saakka.

Niina Laitosen Jos katseet kohtaisivat -maalaus sopii hyvin näyttelyn teemaan.

 

Kommentoi:

Koiramme