Koirankakasta sähköä

– Anna kakalle uusi elämä energiana, me teemme siitä roskasähköä!, kuuluu Vantaan Energian tarraan painettu mainoslause. Yhtiö kannustaa pientaloasukkaita merkitsemään roskiksensa koirankakkatarrallaan.

Kun lumet sulavat, paljastuu talven aikana keräämättömiksi jääneet koirankakat ja yleisönosastokirjoitukset muuttuvat aina vain kiukkuisemmiksi. Koiranulkoiluttaja taas saattaa tuskastella roskiksen puuttumista, tunnollinen kerää kakat mutta kantaa sitten kakkapussia pitkiä matkoja.

Vantaan Energia on teettänyt kakkatarroja, joilla voi merkitä roskiksensa koirankakkaroskikseksi. Tarralla voi kertoa, että on antanut ohikulkeville koiranulkoiluttajille luvan pudottaa noukitut koirankakat kyseiseen roskikseen.

Koirankakan päätymistä roskakoreihin on pyritty edistämään aiemmin myös nokialaisten Johanna Hulkon ja Jussi Kallioniemen käynnistämällä tarrakampanjalla. He kertovat kampanjassaan näin: – Olemme nokialaisia koiranomistajia, ja kävelytämme päivittäin kakkapusseja ympäri asuinalueemme katuja. Kampanjan tarkoituksena on paitsi siistiä aluetta, myös helpottaa lenkkejämme. Tavoitteenamme ei ole liiketoiminta vaan kansalaisvaikuttaminen.

Koirankakka kuuluu sekajätteeseen, ei biojätteeseen. Sitä voi hyvin käyttää raaka-aineena energiantuotannossa. Näin toimitaan monessa paikassa jo hevosenlannankin kanssa.

Koiramme-lehti on jo vuosia kehottanut kakankeruuseen omalla iskulauseellaan ”Fiksu kerää kakkaa”.

Vantaan Energian tarran voi tilata täältä

koirankakkaroskis.fi -tarran voi tulostaa täältä

Koiramme-lehdenkin kakankeruukuvan saa kopioida ja jakaa sosiaalisessa mediassa.

VerkkoKoirammen gallupissakin udellaan koirankakka-asioita, gallup löytyy etusivulta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi:

Koiramme