Koiraharrastajia kansanedustajiksi

Useampia koiraharrastajia tuli valituksi eduskuntaan. Läpi menivät Pihla Keto-Huovinen (kok), Jari Myllykoski (vas) ja Mikko Kärnä (kesk).

Hämeen vaalipiirissä tuli valituksi Hilkka Kemppi (kesk) 3601 äänellä. Hilkka on entinen aktiivinen junior handler-kilpailija.

Pihla Keto-Huovinen on tanskandoggiharrastaja. Hän sai Uudenmaan vaalipiirissä 3396 ääntä, ja tuli valituksi. Keto-Huovinen on toiminut muun muassa Kennelliiton kurinpitolautakunnan jäsenenä.

Pitkäaikainen kansanedustaja Jari Myllykoski on aiemmin ollut aktiivinen palveluskoiraharrastaja ja palveluskoiralajien ylituomari. Hän sai nyt Satakunnasta 3997 ääntä.

Mikko Kärnä on kanakoiraharrastaja. Hän sai Lapin vaalipiirissä 6481 ääntä. Kärnä teki paluun eduskuntaan vuoden tauon jälkeen.

Eläinkouluttaja Tuire Kaimio (vihr) sai Uudellamaalla 3141 ääntä; eduskuntapaikkaan olisi tarvittu tuhat ääntä lisää. Ulkomuototuomari Virpi Montonen (kesk) sai samassa vaalipiirissä 112 ääntä. Varsinais-Suomessa piirin aluekouluttajana ja Kennelliiton valtuustoedustajana ollut Åsa Gustafsson (ruots.) sai 577 ääntä. Helsingissä saksanpaimenkoirakasvattaja Birgitta Johansson (ruots.) sai 602 ääntä.

Hämeessä kasvattaja Nina Aitola (krist.) sai 239 ääntä. Lapin vaalipiirissä kasvattaja ja hirvikoiraharrastaja Meiju Salmela (kesk) keräsi 507 ääntä.

 

 

Kommentoi:

Koiramme