Orimattilaan vihdoin koirapuisto?

Lahden naapurikaupungissa Orimattilassa on nyt kymmenen vuotta jahkailtu koirapuiston rakentamista. Puistoa on suunniteltu jo vuodesta 2009 lähtien, mutta sopivaa sijoituspaikkaa ei vain ole löydetty. Päijät-hämäläisessä maaseutukaupungissa on arviolta yli kaksi tuhatta koiraa, asukkaita on reilut 16 tuhatta.

Yksimielisiä kaupungissa ollaan siitä, että koirapuisto tarvitaan, kaupunki onkin varannut sille 70000 euroa investointirahaa. Paikkakin on jo kertaalleen päätetty, mutta siitä tullut palaute sai kaupungin pohtimaan asiaa uudelleen. Valitun paikan katsottiin olevan liian kaukana keskustasta ja suosivan autoilijoita.

Viime kesänä kaupunki avasi verkkosivuillaan kyselyn, jossa sai antaa äänensä jollekin neljästä valmiiksi mietitystä alueesta tai ehdottaa jotain ihan muuta. Ensimmäisen viikon aikana vastauksia tuli kolmisen sataa.

Nyt ryhtyy Orimattilan kaupunki selvittämään koirapuiston sijoittamista raviradan läheisyyteen, siellä jo sijaitsevan Kotieläinpuiston eteläpuolelle. Elinvoima- ja tekninen valiokunta päätti asiasta osaltaan yksimielisesti viime viikolla. Ehdotus uudesta paikasta tuli vasta kokouspäivänä ja valiokunta halusi tutustua ehdotukseen tarkemmin.

– Alue raviradan läheisyydessä on rauhallisempi kuin muut keskusta-alueelta ehdotetut paikat. Uskon, että koirapuisto voitaisiin rakentaa sinne ilman, että koirat häiritsevät asutusta tai että muu toiminta häiritsee koiria, lausui elinvoima- ja teknisen valiokunnan puheenjohtaja Tapio Malmiharju kaupungin tiedotteessa.

Lähde: Etelä-Suomen Sanomat

 

 

Kommentoi:

Koiramme