FCI jakaa uusia titteleitä

Kansainvälinen kennelliitto FCI on päättänyt jakaa vuonna 2022 tupla-Maailmanvoittajille erikoistittelin 111-vuotisjuhlansa kunniaksi. Koira, joka voittaa MV-tittelin sekä Espanjan että Brasilian Maailmanvoittajanäyttelyissä, saa tittelin FCI Dog Of The Year 2022. Sama koskee juniori- ja veteraanivoittajia, niille jaetaan tittelit FCI Junior Dog Of The Year 2022 sekä FCI Veteran Dog Of The Year 2022.

Madridin näyttelyn päivämäärä on vielä auki, mutta Brasilian MV pidetään yksipäiväisenä São Paulossa 19. kesäkuuta 2022. Edellisenä päivänä samassa paikassa pidetään myös kansainvälinen näyttely.

Vuosi 2022 tulee olemaan ensimmäinen, jolloin pidetään kaksi FCI:n Maailmannäyttelyä samana vuonna. Tämä johtuu COVID-19 pandemiasta, jonka vuoksi Madridin vuoden 2020 MV-näyttely siirrettiin kahdella vuodella.

Aiemmin syksyllä FCI hyväksyi kaksi uutta kansainvälistä valionarvoa. Jatkossa koira voi saavuttaa myös Kansainvälisen Juniorivalion sekä Kansainvälisen Veteraanivalion arvon. Vaatimukset kyseisiin valionarvoihin on jo hyväksytty, mutta eri osastojen (maanosien) vaatimusten muokkaus on vielä kesken.

Kommentoi:

Koiramme