Näyttelysesonki vauhtiin - italialaiskoira haki voiton Lahdesta

Varta vasten Italiasta Suomeen kilpailemaan lennähtänyt afgaaninvinttikoira Way Up James Bond oli kaunein koira Lahden kansainvälisessä koiranäyttelyssä.

Ihan tavallista ei ole, että Etelä-Euroopassa menestynyt koira ilmestyy myös kaukaisen Suomen kehiin – voitto sinänsä ei ollut yllätys. Tämä James Bond kun on ollut sekä Italian voitokkain afgaaniuros että rotunsa kaunein pari vuotta sitten maailman suurimmassa koiranäyttelyssä Cruftsissa.

Kevään ja kesän kiivain koiranäyttelykausi alkaa usein Lahdesta, niin tänäkin vuonna. 4006 koiraa oli arvioitavana lauantaina ja sunnuntaina.

Agnese Della Roccan afgaaniuros voitti ensin 22 samanrotuista kilpailijaa Jetta Tschokkisen tuomaroimassa rotukehässä. Vinttikoiraryhmän voittajaksi italialaiskoiran valitsi rotuspesialisti Maija Lehtonen. Koko näyttelyn kauneimmaksi afgaanin katsoi kaikkien rotujen tuomari Rune Fagerström.

Italialaisilla oli mukanaan toinenkin afgaaninvinttikoira, joka oli rodun kaunein narttu. Tuplavoitto siis.

Koko näyttelyn toiseksi kaunein oli suomalaisten näyttelykoirien tämän hetken kärkitasoa edustava lhasa apso Chic Choix Faith Hope Love. Se voitti paitsi kääpiökoiraryhmän, myös päivän parhaan veteraanin arvon.

Kolmanneksi kaunein oli englanninspringerspanieli Adamant's Fortune Is Future ja neljäs ehkä hieman yllättäen metsästyskoirien edustaja, jämtlanninpystykorva Onnivaaran Roni.

Kommentoi:

Koiramme