Tuurin näyttely täyttyy nopeaan tahtiin

Kun kuukausien tauon jälkeen tuli mahdollisuus ilmoittaa näyttelyyn koira, kertyi ilmoittautumisia varttitunnissa yli 800. Moni valvoi odottaen vuorokauden vaihtumista, sillä Alavuden Tuurissa kesäkuussa järjestettävä Miljoona Koira avasi ilmoittautumisensa tiistaina kello 00:00. Yöllä kello 00:15 oli näyttelyyn ilmoitettu jo 823 koiraa.

Koronarajoituksin asetettu päiväkohtainen osallistujamäärä Tuuriin on 1500 koiraa. Koiramäärä oli keskiviikkona kello 11.53 yhteensä 2610 koiraa. Näistä lauantaille oli ilmoitettu 1158 ja sunnuntaille 1452, joten paljoa ei enää mukaan mahdu.

Näyttelyssä arvostellaan myös pennut, ja junior handlerit pääsevät kisaamaan lauantaina. Ryhmäkilpailuita ei pidetä. Edellisen kerran Miljoona Koira järjestettiin vuonna 2019, jolloin koiria oli 1940. Näyttelyn järjestää Etelä-Pohjanmaan kennelpiiri.

Samaksi viikonlopuksi anotut monet erikoisnäyttelyt ehdittiin jo perua. Ne olivat collieille, australiankelpieille ja bordercollieille, bull- ja kääpiöbullterriereille, suursnautsereille sekä Saksanseisojakerhon roduille. Myös Rovaniemen kansainvälinen, Paimion kaikkien rotujen näyttely sekä Helsingin ryhmä- ja pentunäyttely kuin myös Pieksämäen ryhmänäyttely peruttiin. Tuurin lisäksi kesäkuun toiselle viikonlopulle jää vain Kouvolassa järjestettävä kääpiöpinsereiden erikoisnäyttely.

Heinäkuussa Laukaassa järjestettävä kaikkien rotujen näyttely on myös asettanut rajoitetun koiramäärän. Sinne otetaan enintään 1100 koiraa/päivä.

Kommentoi:

Koiramme