Kaikki loppuvuoden näyttelyt mahdollista perua

Kennelliiton hallitus on päättänyt, että näyttelynjärjestäjät voivat halutessaan perua tämän vuoden näyttelyt. Vaihtoehtona näyttely voidaan siirtää pidettäväksi joulukuun loppuun mennessä. Päätöksestä on ilmoitettava Kennelliitolle viimeistään kaksi kuukautta ennen näyttelyn ilmoitettua ajankohtaa.

Helpotusta näyttelyiden siirtoihin tuo se, että ulkonäyttelykausi jatkuu tänä vuonna poikkeuksellisesti lokakuun loppuun saakka. Suurten näyttelyiden järjestämiseen vaadittavia sisätiloja on monessa kaupungissa lähes mahdoton löytää. Joidenkin tarjolla olevien hallien vuokrat ovat niin kalliita, ettei toimikunnilla ole varaa niihin. Tämä lisää ulkokauden painetta.

Näyttelyiden koiramäärää voidaan rajoittaa ja näin on moni kesä- ja heinäkuun näyttely jo tehnyt. Alavuden Tuurissa kesäkuussa pidettävä näyttely otti vain 1500 koiraa per päivä. Tuo määrä täyttyi jo 5. toukokuuta, halvimman maksuperiodin aikana.

Heinäkuinen Rantasalmi ottaa 1000 koiraa, Laukaa 1100. Iisalmen kv-näyttelyyn pääsee 1400 koiraa. Myös Kuhmon ja Ruokolahden ryhmänäyttelyt päättivät asettaa koiramäärän rajoituksen.

– Nyt tehdyillä päätöksillä selkiytetään loppuvuoden toiminnan linjauksia ja annetaan toimijoillemme mahdollisuus muuttaa suunnitelmiaan joustavasti, sanoo Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen.

Poikkeustilanteen takia kursseja, kokeita, kilpailuja ja testejä voi anoa 31.12.2021 saakka lyhennetyllä, kahden viikon anomisajalla. Osallistujilta ei poikkeuksellisesti vaadita näyttelytulosta.

Kansainvälisiä arvokokeita, -kilpailuita eikä pohjoismaisia maaotteluita tai mestaruuskilpailuita ei järjestetä ennen kesäkuun loppua. Kennelliitto ei myöskään ennen heinäkuuta lähetä edustusjoukkueita tapahtumiin.  

Tuomarit ja tapahtumien toimihenkilöt voivat halutessaan peruuttaa toimimisensa tapahtumissa ilman seuraamuksia 31.12.2021 saakka.

Kennelpiirit, rotujärjestöt ja muut Kennelliiton jäsenjärjestöt tai yhdistykset päättävät itse, miten menettelevät tapahtumiensa osalta ottaen huomioon viranomaisten antamat määräykset ja suositukset.

Kaveri- ja lukukoirakäyntejä voidaan toteuttaa harkitusti viranomaisten ohjeiden ja määräysten puitteissa ja terveysturvallisuuden vaatimukset täyttäen. Kaveri- ja lukukoiraohjaajat päättävät vapaaehtoisina itse, osallistuvatko toimintaan. 

Pentueen rekisteröinnin ehtona olevien PEVISA-vaatimusten soveltamisessa käytössä olleet korona-ajan poikkeusehdot päättyvät 30. kesäkuuta. Poikkeuskäytännön aikana puuttumaan jäänyt tulos on toimitettava Kennelliittoon niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään vuoden loppuun mennessä. Tämän jälkeen pentue, jonka vanhemmalta puuttuu vaadittava tulos, tai jonka vanhempien tulokset eivät täytä PEVISA-vaatimuksia, siirretään EJ-rekisteriin.

Kommentoi:

Koiramme