Näyttelyväki vietti pääsiäistä Imatralla

Pääsiäisenä koiranäyttelykalenterissa on jo vuosikymmenten ajan ollut Lappeenrannan kansainvälinen – joka tosin nykyään järjestetään Imatralla. Ennen näyttely oli kolmipäiväinen, mutta Imatran AviaSport Areena on sen verran suuri halli, että näyttely mahtuu sinne hyvin kaksipäiväisenä. Tänä vuonna koiria oli ilmoitettu 2559. Mukana oli jonkin verran venäläiskoiria mutta ei niin suuria määriä kuin vielä pari vuotta sitten. 

Näyttelyn kauneimmaksi norjalainen Knut Sigurd Willberg valitsi lagotto romagnolon Bazolo Dioro di Mario, jonka omistavat Inge-Maj ja Justo Estupiñan. Se ei ole mikään uusi tuttavuus, sijoittuihan kikkarakarvainen jo viime vuoden näyttelykoirakilpailussa jaetulle kuudennelle sijalle.

Toinen oli venäläinen basenjiuros Marlen Brao, omistaja Irina Osipova. Kolmanneksi tuli voittoisa pyreneittenkoira Chenespace Tarbésan, jonka kasvattaja-omistaja on Tuulikki Tammiala-Salonen sekä tyttärensä Juulia ja Tuulia. Ajavien koirien ryhmävoittaja, pesukarhukoira Necku Coon Crazy oli BIS-4. Sen omistavat Heidi ja Vuokko Savolainen.

Muut ryhmävoittajat olivat pitkäkarvainen pyreneittenpaimenkoira Entre Nous Cumin des Prés, lakelandinterrieri High Flyer's Honey Bear, karkeakarvainen kääpiömäyräkoira Magik Rainbow Verino Roberto Gold, punainen irlanninsetteri Flamerish Midsummer Festival, lhasa apso Chic Choix Dido Elissa sekä skotlanninhirvikoira Chic Choix Dhulert Arathorn. Terrieri ja mäyräkoira tulivat Venäjältä, muut olivat kotimaisia.

Veteraanien voittoon nousi lauantaina australiankelpie Bestseller Kova Meno, jonka omistavat Hanne ja Jukka Eestilä, sunnuntain kaunein oli Carina Kitin ja Thea Dahlbomin skyenterrieri Finnsky Hopeful. Kasvattajaryhmien paras oli lauantaina Peikkovuoren suomenlapinkoirat, kasvattajat Veeti Friman ja Taina Miettinen, sunnuntaina voiton veivät Karolina Hämäläisen Happy Hullabaloo -amerikancockerspanielit.

 

Kommentoi:

Koiramme