Maailmannäyttely alkoi Brnossa

Brnon Maailmannäyttelyyn on ilmoitettu hieman yli 12000 koiraa, mikä on järjestäjille suuri pettymys. Näyttelyn verkkosivuilla kerrotaan, että kun tuomarilistaa suunniteltiin, olivat odotukset korkealla. – Tuolloin ajattelimme, että voimme hyvin saada saman koiramäärän, mitä oli Leipzigin MV-näyttelyssä vuonna 2017.

Edellisen kerran Maailmannäyttely pidettiin Euroopassa vuonna 2018, jolloin Amsterdamiin oli ilmoitettu 17652 koiraa 72:sta eri maasta. Sitä ennen Saksan Leipzigissa nähtiin yli 7000 koiraa enemmän, noin 25000.

Alun perin Brnon näyttelyyn kutsuttiin 170 tuomaria. Koronapandemian ja matkustusrajoitusten vuoksi selvisi pian, että 125 tuomaria riittää. Brno on toiminut MV-näyttelyn isäntänä aiemmin vuosina 1966 ja 1990, Euroopan Voittajanäyttely järjestettiin niin ikään siellä vuonna 2014.

Tshekin MV-näyttely on neljäpäiväinen alkaen jo torstaina, jolloin arvostellaan kolme FCI-ryhmää, 1, 4 ja 6 (paimenkoirat, mäyräkoirat ja ajavat koirat). Perjantaina arvostellaan ryhmät 3, 7 ja 8 (terrierit, seisojat ja noutajat sekä vesikoirat), lauantaina ryhmät 2 ja 10 (snautserit, pinserit ja molossirodut sekä vinttikoirat). Sunnuntaina ovat vuorossa ryhmät 5 ja 9 (pystykorvat sekä kääpiökoirat).

Näyttelyluettelot julkaistaan jokaisen päivän aamuna järjestäjän verkkosivuilla.

Keskiviikkona samalla viikolla järjestettiin noin 3100 koiraa käsittävä kansainvälinen näyttely. Best in Show -voitto tuli Suomeen, kun Miia Laurosen havannankoira Mamitas Invincible Iron Man oli näyttelyn kaunein. BIS-2 oli hollantilainen vanhaenglanninlammaskoira Reata’s Vector Space ja BIS-3 oli ruotsalainen saluki Elamir Gypsy Power.

Muita suomalaisia ryhmäsijoittujia olivat RYP-5 tanskandoggi Euro Power Kid Of Lone, RYP-2 espanjanvesikoira Aquacrest Magic Mike sekä RYP-3 chihuahua Piccolinin Miss Maya.

Keskiviikon näyttelyluettelo löytyy sekin järjestäjän verkkosivuilta.

Kommentoi:

Koiramme