Koiramäärä laskee suurimmissa näyttelyissä

Kevään viimeiset suuret kansainväliset koiranäyttelyt potivat osanottajakatoa. Tampereella oli 3700 koiraa kun parhaina vuosina on ollut 5000, jopa 6000.

Keski-Euroopan suurten näyttelyiden koiramäärien lasku näyttää saapuneen muuttolintujen mukana Suomeenkin. Samanaikaisesti näyttelyiden järjestäjät ovat vakavien kysymysten äärellä. Etenkin niissä kaupungeissa, joissa messukeskuksia ja urheiluhalleja on kehitetty, nykyaikaistettu ja laajennettu, koiranäyttelyt uhkaavat joutua väliinputoajiksi. Laajennettujen messukeskusten vuokrat ovat myös nousseet huimasti, jopa kuusinumeroisiin euromääriin. Osanottomaksujakaan ei voi nykytasosta millään nostaa ja näyttelyiden järjestäjät ovat kannattavuuskriisin partaalla nolla- tai miinusmerkkisten tulosten uhatessa. Suomessa ei yksinkertaisesti ole kovinkaan montaa ”sopivan vanhaa ja ei-liian-suurta" messukeskusta, jotka olisivat passeleita koiranäyttelyille.

Kuva: Taina Nygård

Skotti Quaint Quincent oli koko näyttelyn kaunein Tampereella. (Kuva: Taina Nygård)

Tampereen tapauksessa vaikeuskerrointa lisää se, että näyttely menetti pari vuotta sitten vanhan paikkansa kalenterissa maaliskuulta ja joutui siirtymään toukokuulle. Samanaikaisesti järjestetään lukuisia ryhmänäyttelyitä eri puolilla maata, mikä syö jopa Tampereen koiramäärää.

Tampereen kaunein koira oli tänä vuonna portugalilaisen Seferino Silvan valitsema komea skotlanninterrieri Quaint Quincent. Sen omistaa Arja Tuuliniemi Espoosta. Rodussaan koira on ollut kova tekijä, mutta aivan näyttelytaivaan kirkkaimpana tähtenä se on uusi tulokas. Toyvillakoira Haydee’s D-Jay oli BIS-2 ja shar pei Secret Line’s Jack The Ripper kolmas. Neljäs oli saluki Aziz Karim.

Kuva: Tapio Eerola

Kaunein suomenajokoira Tampereella, vasta junioriluokassa kilpaillut Jänistenherran Celeste Peräseinäjoelta sijoittui ajokoiraryhmässä neljänneksi.  (Kuva: Tapio Eerola)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi:

Koiramme