Pystykorvaiset kokoontuivat jälleen Kuopiossa

Jalostuspäivät on vuosittain järjestettävä neljän rotujärjestön yhteinen tapahtuma. Mukana ovat Pystykorvajärjestö, Harmaahirvikoirajärjestö, Laikajärjestö sekä Lappalaiskoirat. Tapahtumaviikonloppu koostuu lauantaina pidettävistä luennoista sekä sunnuntaina järjestettävästä näyttelystä. Jatkuvuuden kannalta on älykästä, että ajankohta on aina sama: tammikuun viimeinen viikonloppu ja paikkana Kuopio – näin pystykorvaväki tietää varata sille kalenteriinsa aikaa.

Yhteisohjelmassa lauantaina oli aluksi rotujärjestöjen tervehdykset, jonka jälkeen Kirsi Sainio piti tapahtuman pääluennon. Aiheena oli Koiran geenit ja perimä – lyhyt oppimäärä, perusasioita koirien jalostukseen liittyen. Lounastauon jälkeen rotujärjestöt jatkoivat omilla tahoillaan, ohjelmissa oli muun muassa lisää ajankohtaisia luentoja, rotutietokantojen käytön opastusta sekä jalostustarkastuksia. Rotuja opiskeleville näyttelytuomareille oli tarjolla erikoiskoulutusta. Koiranomistajilla oli mahdollisuus otattaa koirista poskisolunäytteitä geenitestejä varten. Lauantai-iltana kokoonnuttiin vielä yhteiselle illalliselle, jonka jälkeen halukkaat pääsivät tanssilattialle tai nyt ensimmäistä kertaa Jalostuspäivillä järjestettyyn karaokeiltaan.

Näyttelyyn oli ilmoitettu yhteensä 470 koiraa, joita oli kutsuttu arvostelemaan kahdeksan kotimaista asiantuntijaa. Eniten esillä 13 eri rodusta oli suomenpystykorvia ja suomenlapinkoiria, kumpiakin 78. Harmaita norjanhirvikoiria oli esillä 68, jämtlanninpystykorvia 61. Pohjanpystykorvia oli peräti 51, karjalankarhukoiriakin mukavat 43 yksilöä.

Näyttelyn paras pentu oli Eero Heikkisen harmaa norjanhirvikoira Karsikonsalmen Hertta, paras juniori Jari Paappasen venäläis-eurooppalainen laika Raiku. Parhaan kasvattajaryhmän esittivät Taina ja Ari Friman Peikkovuoren suomenlapinkoirillaan, paras veteraani oli Birgitta ja Jarmo Rissasen suomenpystykorva Loukkaharjun Antsku. Best in Show eli näyttelyn kaunein koira oli Pekka Teinin valitsemana pohjanpystykorva Washaway Pink Bollinger, sen omistavat Auli Näsi ja Esko Uusitalo.

Näyttelyn kaikki tulokset löytyvät ShowLinkin tulospalvelusivuilta.

Kommentoi:

Koiramme