Unkarilainen englanninlammaskoira voittoon Kiovassa

Euroopanvoittaja -näyttely pidettiin Ukrainan Kiovassa elokuun lopussa. Näyttelyyn osallistui noin 6000 koiraa 55:stä eri maasta. Kolmipäiväisen Euroopanvoittaja -näyttelyn lisäksi samassa yhteydessä oli yksipäiväinen kansainvälinen näyttely, ja vielä kansallinen näyttely. Niihin oli ilmoitettu 2300 ja 1500 koiraa.

EV-näyttelyn kaunein oli unkarilainen vanhaenglanninlammaskoira Bottom Shaker Zephyr Dream, jonka omistaa Joszef Koroknai. Suomalaiskoirat keräsivät useita EV-titteleitä, kuten myös juniori- ja veteraanivoittaja-titteleitä. Ryhmissäkin tuli menestystä; Carina Kitin skyenterrieri Finnsky Krystal oli terrieriryhmän kolmas. Suomessa syntynyt, mutta Saksassa asuva Tanja Hakamon kasvattama tiibetinterrieri Falamandus Remastered Edition voitti ysiryhmän.

Näyttelyissä valittiin myös päivän paras juniori. Tässä kilpailussa kolme suomalaiskoiraa voitti EV-näyttelyssä junioriryhmänsä: Pirjo Ylösmäen brasilianterrieri Wildrunner's Catch the Game, Sari Hirvosen karkeakarvainen mäyräkoira Tres Pinheiros Wild Again sekä Heidi Kankaan amerikancockeri Sanparti's Born to Be Vigie.

Torstaina pidetyn kansainvälisen näyttelyn BIS-juniori oli Elina Keinäsen bichon frise Keymaker's Can't Get Your Eyes Off Me ja Carina Kitin ja Thea Dahlbomin Finnsky-kennelin skyenterrierit olivat näyttelyn paras kasvattajaryhmä.

Kuva: TexTerri.

RYP-1 Falamandus Remastered Edition. (Kuva: TexTerri.)

Kuva: TexTerri

Tres Pinheiros Wild Again voitti ryhmänsä junioreissa. (Kuva: TexTerri)

Kuva: TexTerri

Kasiryhmän juniorit voitti Sanparti's Born to Be Vigie. (Kuva: TexTerri)

Kuva: TexTerri

Terrierien paras juniori oli Wildrunner's Catch the Game. (Kuva: TexTerri)

Kommentoi:

Koiramme