Säiden armoilla Porvoossa – katso video

Ulkonäyttelykauden viimeinen iso näyttely pidetään perinteisesti Porvoossa syyskuun toisena viikonloppuna. Perinne on jatkunut jo vuodesta 1953, eli Porvoo on yksi vanhimmista vakionäyttelyistämme. Järjestäjänä toimivat yhteistyössä Suomen Rottweileryhdistys, Suomen Dobermannyhdistys, Porvoon Palveluskoirat sekä Halkian Metsästysyhdistys.

Syyskuussa ei säästä voi koskaan olla varma. Porvoossa on koettu varmasti kaikki säätyypit – helteet, ukkoset, rankkasateet sekä kuulaankauniit syyspäivät. Lunta ei sentään ole tainnut koskaan sataa, mutta ei sekään ole kaukana ollut. Vielä 1990-luvun alussa kehät saattoivat alkaa jo kello 8 aamulla. Tuollaisena aamuna piti eräänä vuonna kehätoimitsijoiden raapia kehäpöydiltä huurre pois, ennen kuin pääsi aloittamaan; ja nurmikenttä oli valkeana kuurasta yöllisen pakkasen jäljiltä!

Tänä vuonna ainakin lauantaina koettiin ihan koko päivän jatkunut vesisade. Vettä satoi ja satoi, ainoastaan pieniä taukoja pidellen; välillä tihuttaen, välillä rankemmin. Kehäteltoissa oli ahdasta, koska neljälle kehälle mitoitetut yhteisteltat eivät suo tarpeeksi tilaa silloin, kun kaikki joutuvat vetämään omat pöytänsä keskelle suojaan. Eikä arvosteluvuorossa olevaa koiraa, ei edes ns. pöytärotuja, saanut telttakatoksen suojaan, kun tilaa ei yksinkertaisesti ollut.

Aamupäivällä asia vielä huvitti, mutta jossain vaiheessa päivää monelle tuli tunne, että nyt ei enää kellään ole kivaa. Mutta koiraihmiset ovat oma lajinsa; emme me välitä. Olosuhteille ei ulkonäyttelyssä voi mitään. Ja olosuhteet ovat kaikille samat.

Ainakin kaksi kehää jouduttiin siirtämään, sillä hiekkakenttä ei ehtinyt imeä vettä. Järvessä kun ei ole helppo esittää tahi arvostella koiria… Se, ken illalla tai vasta aamulla oli nähnyt vaivaa föönatakseen pitkäkarvaisen koiransa näyttelyloistoon sai kokea, että väliaikaista kaikki on vaan…

Mutta näyttelyihmisten kunniaksi on sanottava, että hyvä urheiluhenki jatkui loppuun asti. Iloisella mielellä oltiin, vaikka kaikki olivat kirjaimellisesti uitettuja koiria.

Porvoon lauantain tulokset ovat netissä näyttelyn sivuilla: http://www.porvoonkoiranayttely.com/tulokset.html

Näyttelykoirakilpailun päivitetty tilanne julkaistaan täällä VerkkoKoirammessa viimeistään maanantaina 11. syyskuuta.

Kommentoi:

Koiramme