Maailman suurin koiranäyttely käyntiin

Koirien Maailmannäyttely Saksan Leipzigissa alkoi tänään. Eilen keskiviikkona otettiin jo varaslähtö, kun samassa paikassa järjestettiin Saksan Voittaja-näyttely.

Maailmannäyttelyyn on ilmoitettu 24 692 koiraa, jotka edustavat 280 eri rotua ja ne tulevat 73 eri maasta. Koirat arvostelee 203 tuomaria, jotka edustavat 45 eri maata. Eilisen näyttelyn kanssa 85 000 neliömetrin messuhalleissa nähdään yhteensä 31 115 koiraa, mikä lienee maailmanennätys.

Sähköinen näyttelyluettelo jokaiselle päivälle on jo julkaistu näyttelyn nettisivuilla. Ensimmäisenä päivänä arvostellaan ryhmät 4, 6, 7 ja 8 eli mäyräkoirat, ajavat koirat, seisojat sekä spanielit ja noutajat.

Näyttelyn tulospalvelusta vastaa Suomen Kennelliiton tytäryhtiö Showlink. Kehissä on tableteilla toimiva online-tulostallennus, joten kehän etenemistä pystyy seuraamaan älylaitteilla missä tahansa. Eilen saatiin kokea, että tulospalvelu toimi moitteettomasti ja se onkin saanut paljon kiitosta. Tuloksia pystyy lukemaan paitsi saksaksi ja englanniksi, myös suomen kielellä! Loppukilpailut lähetettiin suorana netissä, joten tunnelmaan pääsi myös kotoa käsin.

Päivä oli suomalaisille antoisa. Kuudentuhannen koiran joukosta ryhmävoiton nappasi Susanna Gerkman-Hiltusen ja Harri Hiltusen skotlanninhirvikoira Chix Choix Dhulert Arathorn. Saman kasvattajan, Juha Kareksen, Chix Choix-lhasa apsot olivat BIS-3 kasvattajaryhmä.

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

Satu Korkeakallion kasvattama Namupalan Bling Smack Chap, om. Jessika Junehall, oli suuren kakksoryhmän kaunein. Tuomarina Marie-Josee Melchior. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Paimenkoiraryhmän kolmas oli Merja ja Erno Lindahlin vanhaenglanninlammaskoira Shaggy Blue Bob’s Undercover Girl. Ruotsalaisomistuksessa oleva, Satu Korkeakallion kasvattama leonberginkoira Namupalan Bling Smack Chap voitti kakkosryhmän. Terriereissä Carita Vikiön skyenterrieri Finnsky Visual oli ryhmänsä neljäs. Saman sijoituksen sai viitosryhmässä Sari Laitisen ja Pinja Hiltusen lapinporokoira Suukkosuun Shamaani, sekä kääpiökoiraryhmässä Pia Helistölä-Laurilan ja Sanna Kopola-Hirsimäen lhasa apso Chix Choix Cleopatra Eurydice.

Linkit näyttelyluetteloon (Online catalogue), tulospalveluun (Online results) ja Livestream-lähetykseen löytyvät näyttelyn etusivuilta: http://www.wds2017.de/en/home/

 

Kommentoi:

Koiramme