Ruotsi juhli koiratanssin maailmanmestaruutta

Ruotsi voitti Leipzigin Maailmannäyttelyn yhteydessä pidetyn koiratanssin Freestyle-joukkuekilpailun maailmanmestaruuden. Suomi jätettiin tylysti viimeiseksi eli sijalle 11. Henkilökohtaista kultaa voittivat Tanskan ja Belgian edustajat, Heelwork to Music
-joukkuekisan taas vei Venäjä.

Torstaina Maailmannäyttelyn (MV) ensimmäisenä päivänä olivat vuorossa mäyräkoirat, ajavat koirat, seisojat sekä vesikoirat, noutajat ja spanielit (FCI ryhmät 4, 6, 7 ja 8). Ryhmäkilpailuissa suomalaiskoirista menestyi BIS4-veteraaniksi valittu Emma Mikkosen suomenajokoira Satumeren Niko. Parikilpailussa hienosti toiseksi tulivat Tarja Hovilan ja ranskalaisen Simoninen perheen englanninspringerspanielit L'Power Point de la Tete de Fellering parinaan Adamant's Over The Moon.

Perjantaina olivat vuorossa FCI ryhmät 5 ja 9, eli pystykorvat ja alkukantaiset rodut sekä seura- ja kääpiökoirat. Jälleen BIS4-veteraani tuli Suomesta, tällä kertaa Pinja Hiltusen ja Sari Laitisen omistama lapinporokoira Suukkosuun Shamaani. Kääpiökoiraryhmässä toiseksi tuli tanskalainen, mutta Suomessa kasvatettu lhasa apso Chic Choix Parti Celebris, kasvattaja Juha Kares.

Lauantaina ryhmissä suomalaismenestyksestä vastasivat parikilpailun kolmansiksi tulleet silkkiterrierit Curiosity Hot Like Mexico parinaan Curiosity Stardust All Over.

Näyttelyssä valitaan joka päivä myös paras saksalainen rotu. Siinä kilpailussa perjantaina suomalaisista menestyi hopealle sijoittunut ruskea mittelspitz Jotamillen Handsome Hiram, jonka omistavat Tarja Tastula ja Teija Koponen.

Suomalaisroduilla menestystä hyvin ja huonosti

Kaikki suomalaisrodut on nyt siis tämän vuoden Maailmannäytteyssä arvosteltu ja voittajat valittu. Parhaiten suomalaisittain ajatellen meni lapinporokoirilla (23 kpl) ja suomenajokoirilla (9 kpl). Suomenpystykorvilla ei sen sijaan tullut yhtään MV-titteliä Suomeen. Mutta suomalaiskoiria oli sentään mukana – taas nimittäin kummastuttaa, että ruotsalaisesta ajokoirarodusta, dreeveristä, ei oltu ilmoitettu yhtään koiraa mistään maasta! 

Porokoirissa Suukkosuun Shamaani oli rotunsa paras, veteraanivoittaja ja siis myös BIS4-veteraani. Urosten MV-titteli meni Norjaan, tosin Suomessa kasvatetulle koiralle, Arctic Soul Lapponian Kiehkalle. Porokoiranartuissa MV-tittelin sai Suukkosuun Helmestä Hiottu, joka oli myös vastakkaisen sukupuolen paras (VSP). Nartuissa veteraanivoittajan tittelin sai Mikälie Öö Totanoin, ja junioritittelit pokkasivat Suukkosuun Tähtien Tuoma sekä Suukkosuun Sydämen Valittu. ROP-kasvattajaryhmän esitti odotetusti Pinja Hiltunen Suukkkosuun koirillaan.

Suomenajokoirissa kaikki MV-tittelit tulivat Suomeen. Juniorien maailmanvoittaja ja rotunsa paras oli Kuutarhan Syysmyrsky. MV-tittelin sai Alapörkän Pilvi, joka oli myös VSP. Urosten MV-tittelin sai Alapörkän Gara ja veteraanivoittaja oli siis BIS4-sijan napannut Satumeren Niko.

Suomenlapinkoirissa (39 kpl) tuli kolme titteliä Suomeen, veteraanivoittajat ovat Peikkovuoren Vahca ja Barffas Ohcleapmi. Juniorivoittajatittelin sai Ranskassa asuva Lecibsin Ketju. Muut MV-tittelit menivät Norjaan, Hollantiin ja Tanskaan. ROP-kasvattajaryhmän esitti norjalainen Vintervidda kennel.

Karjalankarhukoirissa (12 kpl) narttujen maailmanvoittaja sekä VSP oli Rohmoivan Ava Suomesta. Urosten tittelin vei espanjalainen Qaronte de la Fortea, joka oli myös rotunsa paras. ROP-pari tuli Suomesta, mukana Huhtian Lennu ja Rohmoivan Ava.

Suomenpystykorvissa (13 kpl) kaikki tittelit menivät muille maille. Urosten maailmanvoittaja oli venäläinen Club Suomen Ikar, joka oli myös rotunsa paras. Narttujen MV-titteli meni Hollantiin, voittaja ja VSP oli Kiitos-Kulta Neiti Of Storm Valley. Veteraani- ja junioritittelit taas menivät Saksaan. Parhaan kasvattajaryhmän esitti hollantilainen Of Storm Valley-kennel.

Tänään lauantaina ovat vuorossa paimenkoiraryhmä ja terrierit (FCI 1 ja 3). Sunnuntaina, päätöspäivänä, nähdään vielä suuri kakkosryhmä sekä vinttikoirat.

Näyttelyn ryhmäkilpailuja voi seurata livestream-lähetyksenä, linkki löytyy näyttelyn etusivulta osoitteesta http://www.wds2017.de/en/home/

Samasta paikasta löytyy suomalaisten upeasti tuottama tulospalvelu (Online results). 

Kommentoi:

Koiramme